Sananvapaus tiensä päässä?

Paavo Lievonen

Julkkisystäväni on langennut. Vääryys on tapahtunut ja tuomioita lausutaan. Media kilpailee siitä, kuka ilkeimmin osaa inhonsa ilmaista ja ottaa siitä maksimaalisen hyödyn. Ja vahingoniloiset ovat valmiita maksamaan siitä.

Ihminen ei ole muuttunut hyväksi. Siksi keskellemme lähetettiin Mies, joka sai tehtäväkseen hoitaa ihmisen syntiongelma. Nykyisin tätä ei saisi edes mainita, vaikka meillä on olevinaan sananvapaus.

Mies syntyi vähäpätöiseen kansaan, jonka kautta maailmalle oli annettu käskyt, joihin länsimainen lainsäädäntö suureksi osaksi edelleen perustuu. Olipa erityinen veljeskuntakin, joka oli vihkiytynyt säädösten pikkutarkkaan noudattamiseen.

Kerran he toivat Miehen eteen naisen, joka oli tavattu teosta, josta lain mukaan tuomittaisiin kuolemaan. Vastoin kaikkien odotuksia Mies armahti synnintekijän. Hänellä oli siihen valta ja vieläkin hän sanoo viimeisen sanan. Hänen lääkkeensä syntiin on armo sille, jolle se kelpaa. Ei muille.

Tästä Miehestä ei nykyisin saisi puhua eikä laulaa, koska hän vieläkin paljastaa meissä jokaisessa asuvan pahan. Hän on kaikkien ihmisten vapahtaja, mutta varsinkin uskovien. Vain hänen sananvapautensa on rajaton.

Väärinkäytetty sananvapaus on tuhoisaa. Siksi tulisi säätää laki, joka estäisi julkisen ristiinnaulitsemisen, joka tuhoaa ihmisen ja hänen läheistensä elämän. Toivoa sopii, että uusi hallitus ottaa tämänkin asian vakavasti.

Paavo Lievonen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.