Politiikassa kaikki lähtee luottamuksesta

Annamaija Manninen

Äänestäjillä on edessään mielenkiintoinen kevät. Suomi sukeltaa syvemmällä kuin aikoihin ja kisa ihmisten luottamuksesta on kova. Vaalilupauksia satelee joka puolelta, äänestäjän tehtäväksi jää punnita mitkä lupauksista ovat realistisia.

Kokoomus lähtee vaalitaistoon takamatkalta. Hallituksen vetovastuu toki painaa, mutta kannatuslukemat kertovat, että myös virheitä on tehty. Viesti puolueen nykyisestä arvomaailmasta ei kohtaa äänestäjiä entiseen tapaan. Jotain on oleellisesti muuttunut.

Vaikeina aikoina tarvitaan rohkeita tekoja, mutta niiden pohjana pitää olla luottamus ja uskottavuus.

Valitettavasti kansan parissa puhutaan polvihousupojista. Ja ikävä kyllä näihin puheisiin sisältyy viesti uskottavuuden puutteesta sekä ylimielisyydestä. Liian moni juttusilleni tullut kokee, että kentältä ja kansan parista tullut runsas palaute on kaikunut kuuroille korville. Tämän on muututtava.

Kuulun siihen suureen joukkoon, jolle Kokoomus on edelleen ihmisiä kuunteleva ja ihmisistä välittävä puolue. Suomi saadaan kyllä nousuun kovalla työllä, yrittämisellä ja rohkeasti rakenteita muuttamalla. Mutta näitä väistämättä edessä olevia suuria muutoksia ei tehdä sooloilemalla eikä sanelemalla, vaan yhteistyöllä.

Politiikka on aaltoliikettä eli ylhäältä tullaan aina jossain vaiheessa alas, mutta onneksi myös toisin päin. Päättäjien ohjenuorana pitää olla välittäminen ja heikoimmista huolehtiminen.

Tasa-arvoinen Suomi, jossa jokaiselle lapselle ja nuorelle tarjotaan yhdenvertaiset mahdollisuudet varallisuudesta riippumatta. Kaiken tämän lähtökohtana tulee olla realistinen talouspolitiikka, koulutus, sivistys ja suvaitsevaisuus.

Suomen nostajiksi tarvitaan nyt luotettavia, viisaita ja nöyrästi yhteisen hyvän eteen työtä tekeviä ihmisiä.

Annamaija Manninen

ekonomi, yrittäjä

kansanedustajaehdokas (kok.)

Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.