Ei hyvältä näytä

Erkki Malinen

EU on tämän päivän Neuvostoliitto, jossa häärää jopa tuhansia humanistisia politrukkeja keksimässä erilaisia direktiivejä kansalaisia rajoittamaan ja ohjaamaan. Ja niitä viranomaiset valvovat kuten aikanaan Neuvostoliitossa, vain modernimmin.

Sosialismi on korvattu yhteisvastuulla. Valtiot ja taloudet pelastetaan porukalla. Uutuutena pankkien ”oma” pelastussysteemi. Tietääkseni yhdelläkään pankilla ei ole omaa setelipainoa, ne pankin rahat on kerätty kunkin maan kansalaisilta ja yrityksiltä. EU:n talouspolitiika on sekaisin, kuten tälläiselta humanistilaumalta voi odottaakin. Katainen keräsi miljardien rahapotin tyyliin ”rakenna silta vaikka et tarvitsekaan, EU rahoittaa” – tällä kuvitellaan talouden nousevan suosta.

Ulkosuhteissakin on neuvostoaikaisia piirteitä. EU:n arkkivihollinen on Venäjä, kun Neuvostoliitolla se oli länsi ja ennen kaikkea Yhdysvallat. EU:lla on samantapaiset laajentumistarpeet kuin aikoinaan noilla suurvalloilla.

EU kaatuukin vielä kuten Neuvostoliitto. Yhteisvastuu käy mahdottomaksi. Eurooppa taantuu, hyötyjiä ovat Kiina ja Yhdysvallat.

Erkki Malinen

Jyväskylä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.