Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Työnantajat, antakaa nuorille mahdollisuus

Roosa Kauppinen

Nuorten on todella vaikeaa löytää kesätöitä. Meille ei anneta tarpeeksi mahdollisuuksia, sillä työhön päästäkseen pitäisi olla aiempaa työkokemusta.

Monet hakevatkin useampiin paikkoihin, mutta on ainakin minun kokemukseni mukaan ihme, jos töitä saa. Nuorilla olisi kuitenkin potentiaalia ja halua ansaita hiukan omaa rahaa tarpeisiinsa.

Välillä yrityksillä menee huonosti eikä kesätyöntekijöitä ehkä siksi oteta. Nuorten työläisten palkan ei kuitenkaan tarvitsisi olla suuri, sillä tärkeintä olisi saada työkokemusta. Mielestäni 15-vuotias ei ole liian nuori ottamaan vastuuta. Nuoria voisi ottaa edes oppipojiksi ja -tytöiksi tutustumaan työpaikoille.

Jo yläkoululaisten olisi tärkeää tutustua työelämään ja saada arvokasta työkokemusta. Se olisi myös itsenäistymisen kannalta hyvä juttu.

Nuoret haluaisivat ansaita vähän ylimääräistä rahaa mm. vaatteisiin ja mopojen bensoihin eikä vanhempien tarvitsisi olla aina maksamassa. Jos opiskelijat pääsisivät kokeilemaan kaikenlaisia töitä, he saattaisivat löytää itselleen sopivan ammatin.

Toivoisin, että me nuoret saisimme edes pieniä töitä. Yrityksiä pitäisi kannustaa ottamaan innokkaita nuoria töihin ja kaupunkien pitäisi järjestää lisää kesätyömahdollisuuksia.

Roosa Kauppinen

Vaajakosken yhtenäiskoulu 8A

Jyväskylä

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut