Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lyhyet

Idän ja lännen luottamuksellisia suhteita 25-vuotta sitten rakentaneet Saksan liittokansleri Helmut Kohl ja Neuvostoliiton presidentti Mihail Gorbathsov arvostelevat Saksaa ja muita länsimaita luottamuksen romuttamisesta Venäjän suhteen.

Kohl varoittaa tuoreessa kirjassaan, että eurooppalaisten johtajien pitäisi olla vähemmän kylmäkiskoisia ja itsekkäitä. (HS 6.11.) Gorbatshovin mukaan länsi on pettänyt Venäjälle antamansa lupaukset, ja antanut muun muassa Naton laajentua itään. (Frankfurter Allgemeine 8.11.)

Iltalehti

Vaikka länsi ei hyväksy Krimin liittämistä Venäjään, ei ole nähtävissä voimaa, joka karkottaisi Venäjän sieltä. Kokeeko Putin saaneensa länneltä vapaat kädet Ukrainassa niin kuin Hitler oli saanut Tshekkoslovakiassa 1938?

Ilta-Sanomat

Kun Venäjä rettelöi maailmanpolitiikassa, tekee toistuvia ilmatilaloukkauksia ja ehkä uittaa sukellusveneitäänkin väärässä paikassa, yksittäisistä tapahtumista muodostuu ihmisten mieliin helposti yhtenäinen sarja.

Osittain se kuvastaakin todellisuutta: Venäjä haluaa selvästi kaikin tavoin pönkittää kuvaa itsestään sotilaallisena suurvaltana.

Yksittäisistä tapahtumista syntyvä tarina voi kuitenkin myös lähteä harhapoluille. Silloin mikä tahansa tavanomainen sotilasharjoitus alkaa näyttää taas yhdeltä huolestuttavalta sapelinkalautukselta.

Demokraatti

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut