Vientiteollisuus on saatava vetämään

Veikko Koskinen

Toimitusjohtaja Häkämies valittelee tuttuun tapaansa tekemisen puutetta päätöksen teossa. Hänen mielestään Suomella ei ole aikaa odottaa toimia vaaleihin asti. Siinä olen samaa mieltä, että elinkeinoelämän on laitettava pyörät pyörimään ja myyntimiehet maailmalle, jos heitä vielä on palkkalistoilla – vai ovatko kaikki päätteen ääressä istuvia “myyntineuvottelijoita”, jotka odottavat viestiä, että jos joku tarvitsisi tuotteita tai palveluja?

Häkämies vaatii hallitukselta toimia rakenteiden muuttamiseksi tarkoittaen ilmeisesti eläkeuudistusta, jonka vaikutukset tulevat näkyviin vasta vuosien kuluttua.

Sote ja eläkeratkaisu eivät tuo kansantalouteen lisäarvoa vaan vientiteollisuuden on saatava vienti vetämään kehittämällä uusia tuotteita, jos vanhat eivät mene kaupaksi. Paljon puhuttu kilpailukyky on aika hyvässä kunnossa, emmehän me kilpaile minkään Hongkongin kanssa ja koulutuskin on kansainvälistä luokkaa.

Työvoimaa riittää, jos ei omia niin Virosta tulee lisää. Pääomakin on suhteellisen edullista.

Tämä ei koske pienteollisuutta, sillä pienyrittäjät puurtavat pyyteettömästi ilman miljarditukia. Heille voisi ohjata uusien yritysten perustamiseen tarkoitettuja rahoja, jotta saataisiin parempi tehokkuus rahojen käytölle. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, sanoo vanha kansanviisaus.

Veikko Koskinen

Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu