Oudot vinkit köyhille

Miguel López

Mielestäni on täysin väärin, että yritetään opettaa ja ohjata köyhiä ihmisiä siinä, että miten eletään köyhänä ja miten selvitään köyhänä. On jopa ohjeita roskisdyykkaukseen.

Onko tarkoituksena köyhyyden ulkoistaminen? Ymmärrän luontoystävällisen ja järkevän kuluttamisen näkökulman, mutta emme me voi opettaa köyhyydessä elämistä vaan köyhät pitäisi saada näkemään se, mistä köyhyys johtuu.

Suurimman osan kohdalla köyhyys ei johdu yksilöstä itsestään, eikä ihmistä saa syyllistää köyhyydestään. Köyhä pitäisi saada ymmärtämään, että hän on uhri. Emme voi opastaa häntä järjestämään elämäänsä uhrina. Köyhän tavoite pitäisi olla taistella niitä tahoja vastaan, jotka tekevät hänestä köyhän. Jos hän hyväksyy oman köyhyytensä, hän menettää energiansa ja voimansa. Jopa kateus on hyväksi, sillä vain vihainen köyhä jaksaa taistella ratkaisun puolesta.

Suosittelen, että emme anna köyhille ja syrjäytetyille tällaisia passivoivia selviytymisohjeita, vaan ratkaisuja ja keinoja tilanteen parantamiseen. Ei köyhänkään tarvitse alistua elämään tarjous- ja kakkoslaatuista elämää, vaan myös hänellä on oikeus priimaan!

Taloudellisestikin se olisi paljon järkevämpää kaikille kokonaisuuden kannalta.

Miguel López

varavaltuutettu (komm.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.