Kaikille saatava maksuton mikrotuki

Eeva Jyrinki

Me kansalaiset käytämme netissä määrättömästi kallisarvoista aikaamme, kun hoidamme välttämättömiä asioita. Pankkiasiat, vakuutusasiat, Kela-asiat, veroasiat, terveys- ja sairausasiat, työtuntilista-asiat, työttömyysasiat, asumiseen liittyvät asiat ovat kaikki siirtyneet meidän itsemme hoidettaviksi.

Tästä yksityishenkilön toimistotyöstä, joka on ulkoistettu näppärästi valtionlaitoksilta ja eri firmoilta kansalaisten itsepalveluksi, ei makseta minkäänlaista korvausta – päinvastoin. Me maksamme suorittamastamme työstä vielä moneen suuntaan erilaisia palvelumaksuja. Mistä hyvästä?

Lisäksi maksamme operaattoreille yhteyksistä, jotka eivät haja-asutusalueilla toimi. Haja-asutusalue on yhtä kuin suurin osa Suomea – muutamaa isoa kaupunkikeskusta lukuun ottamatta. Kaiken järjenvastaisuuden huipuksi maksamme vielä yle-veroa siksi, että käytämme nettiä, vaikka emme omistaisi tv:tä. Kun ei se ohjelmatarjonta voisi vähempää kiinnostaa.

Meidän pitäisi myös osata suojata koneemme ja ratkaista kaikki tietotekniikkaan liittyvät ongelmat. Jos tällaista tietoyhteiskuntaa halutaan ylläpitää, valtion tulisi taata kaikille toimiva nettiyhteys ja maksuton mikrotukitoiminta.

Vähin, mitä uusi hallitus voisi kansalaisille tästä määrättömästä netti-itsepalvelusta hyvittää, olisi yle-veron poistaminen. On täysin absurdia, että joudumme maksamaan niiden pakollisten asioiden hoitamisesta, joita jokapäiväinen elämä Suomessa edellyttää.

Eeva Jyrinki

Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.