Nuoret lautakuntiin

Marika Visakorpi

Kaupunginvaltuutettu Caius Forsberg nosti kirjoituksessaan (Ksml 29.1.) esille tärkeän näkökulman nuorten äänen saamiseksi paremmin kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. Nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen on tärkeää monessakin mielessä: heidän näkemyksensä tulevat kuulluksi, nuoret oppivat mitä kunnallinen päätöksenteko on ja miten asiat siellä etenevät ja motivaatio vaikuttamiseen kasvaa. Jotta tämä toteutuisi, en tyytyisi kuitenkaan lautakuntien ja nuorisovaltuuston vuosittaiseen tapaamiseen kuten viime valtuuston kokouksessakin totesin.

Päätöksiin vaikuttamisen kannalta huomattavasti konkreettisempi tapa olisi se, että lautakunnat ryhtyisivät käyttämään mahdollisuutta antaa nuorisovaltuuston jäsenelle läsnäolo- ja puheoikeuden kokoukseen. Tähän asti lautakunnat eivät valitettavasti ole juurikaan tähän tarttuneet.

Monissa kunnissa nuorten edustajat jo osallistuvat lautakuntien toimintaan ja myös Jyväskylän nuorisovaltuusto toivoisi tätä mahdollisuutta. Jospa vaikka sivistyslautakunta ja kulttuuri- ja liikuntalautakunta näyttäisivät esimerkkiä ja ryhtyisivät tuumasta toimeen. Olemassaolevia mahdollisuuksia on turha jättää käyttämättä, otetaan nuoret mukaan vaikuttamaan!

Marika Visakorpi

kaupunginvaltuutettu

kaupunginhallituksen jäsen (kd.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.