Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Paikka sairaalalle Keljonkankaalle

Juhani Suonpää

Keljonkankaan tontti liian märkä! Ei huolta. Vastapäätä on valmis tontti. Eteläportin alue raivattiin jo lähes 20 vuotta sitten tavaraliikennekeskuksen paikaksi. Kalliit konsulttitutkimukset osoittivat, että paikka on liikenteellisesti parhaalla paikalla ja kaikki alueen kauniit lähteet ja lammet ohjattiin muualle. Sittemmin todettiin, ettei liikenneyrittäjät olleetkaan konsulttien kanssa samaa mieltä. Tontin alkuperäinen käyttötarkoitus on haluttu unohtaa. Nyt puhutaan suuresta kauppakeskuksesta. Muuramen puolella on kuitenkin tilaa, jos alueelle joskus tarvitaan kaupallista rakentamista.

Luovutaan virkamiesten unelmista ja rakennetaan sairaala tuolle valmiille tontille. On tilaa ja valmiit pohjatyöt. Alue on liikenteellisesti hyvällä paikalla. Vastassa ei ole myöskään lunastusongelmia kuten keskussairaalan mäellä. Kaupunki omistaa Keljonkankaan tontin kokonaan. Rakennetaan uusi sairaala vasta, kun kuntien talous on paremmalla tolalla. Ei katto romahda nykyisessä sairaalassakaan, vaikka joillakin tahoilla näyttäisi olevan paineita sairaalan uusimiseen.

Juhani Suonpää

Jyväskylä

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut