Mitähän Muurame tuumii Juha Kaistisen kannoista?

Mauri Pekkarinen

Muuramen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kaistinen (sd.) nimeää minut ”kameleontiksi” kirjoituksessaan (Ksml 9.11.).

Kaistisen mielestä en voi toimia kaupungin edun mukaisesti, kun vastustan Kataisen hallituksen ja ministereiden Virkkunen ja Huovinen ajamaa kelvotonta isäntäkuntamallia!

Kun siis kaupunginvaltuuston enemmistö on asettunut isäntäkuntamallin kannalle, minun ja monien muiden Jyväskylän isäntä-ajattelua vastustaneiden kaupungin päättäjien pitäisi noin vain totella tuollaista epädemokraattista ja kaikesta päätelleen perustuslain vastaista mallia, jolle ei löydy vastinetta yhdestäkään toisesta eurooppalaisesta maasta!

Voikos tuota tolkuttomampaa näkemystä esittää?

Ensiksikin uskon, että erittäin suuri osa jyväskyläläisiä on kanssani samaa mieltä.

Eivät he halua sairaanhoitopiirin hävittämistä, eivät koko maakunnan erikoissairaanhoidon ja keskeisen perusterveydenhoidon ja sosiaalitoimen sysäämistä Jyväskylän syliin, jolta päätösvallattomat maakunnan muut kunnat ostelisivat rengin roolissa palveluja.

Kysymys on myös poliitikon ja politiikan uskottavuudesta. Kaikki minua ja keskustaa eri vaaleissa äänestäneet tietävät, että kannatan soteuudistuksessa maakunnan yhteistyöhön perustuvaa mallia.

Sen taakse asettui äskettäin yksimielisesti myös Keski-Suomen maakunnan liiton hallitus. Samalla kannalla ovat myös asiantuntijat ja uskon, että niin on koko kansan enemmistö.

Samalla tavalla, eli muuramelaisten tahdon vastaisesti, Juha Kaistisen mielestä minun kai pitäisi kannattaa Muuramen liittämistä Jyväskylään.

Tällaistahan Jyväskylän johto halajaa.

Maan hallituksen rakennepäätöksen mukaan kuntaliitos voitaisiin tehdä myös pakolla, kunhan asiasta järjestettäisiin järjetön seudullinen kansanäänestys.

Ei käy. Äänestäjien tietäen olen sanonut ministerinä, kansanedustajana, Suomen Kuntaliiton valtuuston puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna, ettei tuollainen sanelu käy.

Kunnioitan asiassa kaikkien kuntien, myös muuramelaisten, omaa tahtoa. Perustuslaki antaa kunnille oikeutuksen päättää itsenäisyydestään.

Joudunkin kysymään, että tietävätkö muuramelaiset, kenen joukoissa heidän valtuustonsa puheenjohtaja oikein seisoo.

Harvan kunnan johdolla sitä on näinä aikoina varaa heittää rättiä kuntalaistensa kanssa samaa mieltä olevien silmille.

Olen iloinen, että Kaistisen puoluetoveri Ulla Perämäki on Keski-Suomen liiton näitä asioista koskevissa kannanotoissa ollut kanssani samaa mieltä.

Mitä Paras-hankkeeseen tulee, se korosti kuntien yhteistyötä.

Kataisen hallitukselle kuntien yhteistyö on myrkkyä ja Euroopan suurimmat kunnat pakkomielle, jolla hallitus on pannut koko kuntakentän sekaisin.

Mauri Pekkarinen

kaupunginvaltuutettu

maakuntavaltuuston pj. (kesk.)

kansanedustaja

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu