Isä-mies ja äiti-nainen ovat lapsen paras

Olli Virta

Aivan varhaislapsuudessa muodostuu ja kypsyy pienessä lapsessa perusturva. Ja siitä pikku hiljaa kasvaessaan lapsi muodostaa ja ikäänkuin luo sisikuntansa toiminta- ja tunnemallit. Tämä tapahtuu vuosien saatossa lapsen ympärillä olevien mies- ja naismallien avulla.

Lapsi oppii nimenomaan mallien kautta. Se, millaiset mallit lapselle on, on keskeistä. Mitä tasapainoisemmat vanhemmat, sitä tasapainoisempi lapsesta tulee. Vanhemmilla on suuri vastuu siitä, että lapsesta tulee yhteiskuntaa kantava ja rakentava yksilö.

Meissä kaikissa on sekä feminiininen että maskuliininen sisikunta. Terveellä ihmisellä ne ovat tasapainossa ja toimivat toisiaan täydentäen ja tukien. Lapsi tarvitsee tasapainoiseksi ja onnelliseksi kasvaakseen sekä terveen miehen että terveen naisen malleja.

Uskon, että kaikki luonnollinen tukee elämää ja on meille hyväksi. On luonnollista, kun lapsi syntyy naisesta miehen siittämänä, viattomana ja puhtaana. Jatkossa on luonnollista, kun mies ja nainen tuovat molemmat oman panoksensa lapsen kasvatukseen. Näin Luojamme on sen tarkoittanut ja suunnitellut.

Luojamme toimissa ei ole moitteen sijaa –kunniottakaamme ja varjelkaamme perinteisiä arvoja ja avioliittoa.

Lapsen ylitsepääsemätön etu ja oikeus on lähtökohtaisesti saada nauttia isä-miehen ja äiti-naisen rakastavasta huolenpidosta.

Olli Virta

hammaslääkäri

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu