Lyhyet

Yliopistot toimintaympäristöineen ovat jatkuvan hämmennyksen vallassa, sanan kaikissa merkityksissä, jolloin mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos. Tämä ei ole pelkästään pienen Suomen todellisuutta, vaan myös monen meitä suuremman maan yliopistot ovat ajautuneet umpikujiin. Koko akateeminen yhteisö on joutunut koirakouluun, jonka opettajilla on monenlaisia keinoja takataskussaan. (..)

Kunpa pystyisimme pitämään mielessä sen, että henkilöstö on muutakin kuin välttämätön kuluerä budjetissa!

Tapani Kaakkuriniemi

Acatiimissa

Tässä olisi nyt sitten pähkinä purtavaksi: pitenevätkö ne työurat oikeasti, jos opiskelijat pidetään väkipakolla alalla, jota he opiskelevat motivaatiotta ja hitaasti?

Korkeakoulut eivät onneksi ole tarttuneet opiskelijavalintauudistukseen innolla. Niillä olisi periaatteessa mahdollisuus ottaa kiintiöt käyttöön jo ensi vuonna. Jyväskylän yliopiston opintopalvelujohtaja Mari Ikonen kertoo, että tiedekunnat ovat yksimielisesti päättäneet jättää tilaisuuden käyttämättä. Myöhemmistä vuosista keskustelua ei ole Jyväskylässä vielä edes aloitettu.

Näyttäisi siltä, että hallituksen pääprioriteetti on siivota välivuosia viettävät nuoret opiskelijan nimikkeen alle. Yliopistoon sisääntuloa tai valmistumista seuraavat ongelmat ratkaiskoot itse itsensä.

Minna Tiainen

Jylkkärissä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu