Lyhyet

Tämän raadollisen maailman kirjoittamattomia sääntöjä on, että kaikkea vakoilukelpoista vakoillaan. Tiedusteluelimet hakevat määrärahapyynnöilleen oikeutusta myös näin. Tiedä vaikka roskan seasta sattuisi joskus löytymään kultajyvä!

Omien liittolaisten vakoileminen kuulostaa ällöttävältä. Poliittisella tasolla vakuuteltu liittolaisuus ei riitä kyyniselle vakoilumaailmalle, joka yrittää etsiä merkkejä liittolaisen sooloilusta.

Jos tällaisia merkkejä ei löydetä, se ei kerro vakoilijasielulle, ettei niitä ole löydettävissä, vaan ettei niitä ole etsitty tarpeeksi.

Ilta-Sanomat

Jos uutta sotilas- ja siviilitiedustelun lainsäädäntöä kehitetään, kansalaisten yksityisyyden suojan varjeluun on kiinnitettävä huomiota.

On tosin hyvä muistaa, ettei kansainvälinen lainsäädäntö juuri kyberuhkiin ulotu. Sinne eivät yllä maan tavat eivätkä edes hyvät suhteet ystävällismielisiin maihin, kuten Yhdysvaltain ja Britannian toiminnassa on viime päivinä nähty – muista vakoilun suurvalloista puhumattakaan.

Vakoilu ei lakeja säätämällä lopu.

Turun Sanomat

Tavalliselle paperipostille on jo ehditty naureskella, mutta nyt se on taas todellisuutta. Kaikkein arkaluonteisimmat viestit ovat jo osittain palanneet valtionhallinnossa visusti suljettuihin kirjekuoriin, jotka luovutetaan vastaanottajalle vain kuittausta vastaan.

Hämeen Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu