Pupuhuhdan koulu on turvallinen ja monikulttuurinen lähikoulu

Heidi Ulaska

Kaupunginjohtaja Markku Andersson on esittänyt Pupuhuhdan koulun lakkauttamista osana Jyväskylän kaupungin talouden tasapainottamista.

Pupuhuhdan koulu on tärkeä opinahjo asuinalueen lapsille sekä harrastuspaikka erilaisille liikuntaryhmille. Pupuhuhdan koulu on turvallinen lähikoulu sanan varsinaisessa merkityksessä. Koulun oppilaat tulevat pääsääntöisesti Pupuhuhdasta tai sen välittömästä läheisyydestä.

Koulu on ihanteellisen kokoinen monikulttuurinen oppilaitos. Koulussa on 160 oppilasta ja 11 opetusryhmää. Oppilaat ja henkilökunta tuntevat hyvin toisensa ja koulussa toteutuu yhteisöllisyys.

Pupuhuhdan koululla toimii useita opiskelua tukevia pienryhmiä, muun muassa starttiluokka. Koulun henkilökunnalla on valtavasti erityisopetuksen osaamista sekä mittava kokemus integraatiosta, joustavista opetusjärjestelyistä ja moniammatillisesta yhteistyöstä. Koulun vahvuus on sitoutunut henkilökunta, joka panostaa kouluun, työhönsä sekä alueen perheiden tukemiseen.

Pupuhuhdan koulun kanssa samassa rakennuksessa toimii Pupuhuhdan päiväkoti, jonka kanssa koulu tekee tiivistä yhteistyötä muun mussa tilojen, ruokailujen, aamunavausten sekä niin sanottujen eskarivaihtojen osalta. Eskarivaihdossa esikouluikäiset lapset tutustuvat koulumaailmaan oikeassa luokassa. Esikouluvaihtoja toteutetaan myös muiden lähialueen päiväkotien kanssa.

Mikäli koulu aiotaan lakkauttaa, oppilaat ja opetusryhmät eivät mahdu rakenteilla olevaan Huhtasuon uuteen yhtenäiskouluun tai muihinkaan lähialueen kouluihin. Mikä tuleekaan olemaan koulun/päiväkodin kohtalo? Alueen päiväkodeissa lasten määrä kasvaa jatkuvasti eivätkä Pupuhuhdan päiväkodin lapset mahdu mihinkään alueen päiväkodeista.

Lasten moninaisiin kasvun ja oppimisen tarpeisiin vastaaminen edellyttää myös tulevaisuudessa lapsia lähellä olevaa, ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilökuntaa ja toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisia, lähikoulun tarjoamia opetusryhmiä.

Huhtasuon aluetta on kehitetty voimakkaasti kaupungin eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Koulun lakkauttamisella on negatiivinen vaikutus alueen imagoon ja houkuttelevuuteen lapsiperheiden keskuudessa.

Pupuhuhdan koulun puolesta on perustettu adressi.

Heidi Ulaska

puheenjohtaja

Hanna Rajala

sihteeri

sekä neljä muuuta Pupuhuhdan koulun vanhempain-

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu