Lyhyet

Demarit kokoontuivat viikonloppuna Tampereelle juhlistamaan Forssan ohjelman 110-vuotispäivää. Juhlatunnelmaa saattoi hieman latistaa viikonlopun alla julkistettu Ylen puoluekannatuskysely, jossa Sdp jää yhä kauemmas jälkeen keskustasta ja perussuomalaisista. (..)

Forssan ohjelman keskeiset tavoitteet on jo aikaa sitten toteutettu Suomessa. Sdp:n silloinen puheenjohtaja Paavo Lipponen totesi Forssan ohjelman satavuotisjuhlissa, että sosialismi – sellaisena kuin hän sen ymmärtää – on jo täällä. Että ei se tämän kummemmaksi enää muutu.

Joidenkin mielestä hyvinvointiyhteiskunta on viety liiankin pitkälle. Ainakin kansantalouden näkökulmasta tämä pitää paikkansa. Nykyinen hyvinvointiyhteiskunta vaatisi huomattavasti suurempaa kansantaloutta, siis enemmän ja parempia veronmaksajia kuin meillä nykyisin on.

Helsingin Sanomat

Alkaa olla yleisesti hyväksyttyä myös porvarillisessa kentässä, että sosialidemokraattien arvomaailman peruspilari, Forssan ohjelma, alkaa olla siinä esitettyjen konkreettisten tavoitteiden osalta toteutettu. (..)

Mutta perinteisen luokkatietoisuuden häviämisen myötä myös kansalaisten välinen solidaarisuus on koetuksella. Melkein mitä tahansa voidaan perustella ”hyvinvointiyhteisvaltion pelastamisella”. Perinteinen työväki on vähenevä joukko. Miten kasvanut keskiluokka pysyy hyvinvoinnin tukena?

Demokraatti

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut