Kokoomuksen tyyli hakoteillä

Rauno Ahola

Politiikassa tarjolla on jo varoittavia esimerkkejä siitä, miten kokoomuksessa suhtaudutaan kansalaisiin ja omiin jäseniin.

Joutsan edellinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Huikko näki kokoomuksen piirijärjestön toiminnan ja sokean asettautumisen määrättyjen henkilöiden taakse hyvin huolestuttavana piirteenä puolueessa.

Seppo Kahilainen Pihtiputaalta näki varsin selviä piirteitä myös kokoomuksen käyttäytymisessä nimenomaan vähäväkistä maaseutua kohtaan (Ksml 25.6.).

Molemmat henkilöt hyvin tuntien voin vain sanoa, että alaspäin ollaan menossa tällä tyylillä, mitä puolueessa ja piirissä harjoitetaan.

Asiat eivät voi jatkua pitkään tällä tyylillä.

Kysyessäni puoluetoimistolta menettelytapoja esimerkiksi yhdistysten lopetuksista, jäsenluetteloista valintakokouksia varten ja sekä sitä, kenellä on tiedot lopetetuista yhdistyksistä, jäsensiirroista ja poistuneista sekä kuolleista jäsenista mieleni teki kysyä: Onko jäsenyhdistyksen nimi ja jäsenmäärä tärkeä vain piirin toiminnanjohtajan palkkausta varten?

Mieleen nousevat salailun ajatukset. Onko jäsenrekisterissä kohta muita kuin poistuneita ja kuolleita jäseniä?

Olen saanut kokoomukselta tiedon ainoastaan siitä, että puheenjohtaja ja piirin toiminnanjohtaja tietää vain ja ainoastaan yhdistysten asiat, välittämättä siitä, miten jäsenyys todistetaan kokouksissa valintoja tehdessä.

Nyt on kokoomuksella muutenkin huonot ajat, koska turkistarhauselinkeinoa vastusti muiden muassa ministerimme Henna Virkkunen. Hän on ollut myös päällepäsmärinä kuntauudistuksessa.

Tähän kuntauudistukseen liittyen haluan muistuttaa näin ikäihmisenä, että 20-vuotiaistakin tulee aikanaan 65-vuotiaita.

Kaikkialla näkee kouluista ilman työkokemusta tulevien päätöstentekoa ja häärintää arvovaltaislla paikoilla. Myöskään tämä ainainen toimikuntien ja konsulttien selän taakse piiloutuminen lopullisissa päätöksissä ei anna 200-paikkaisen eduskunnan työstä hyvää kuvaa.

Rauno Ahola

Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu