Koviin kuluihin tarvitaan paljon tukia

Juhani Suonpää

Kyllä ministeri Ihalainen on oikeassa. Nuorten tukea pitää lisätä.

Normaalisti meidän rauhallisella lahdellamme laulavat linnut ja tuuli suhisee. Antaapas olla, kun saapui nuorten jengi lahden vastarannalle.

Iso kumivene veti ponttooneilla olevaa saunaa, yksi ”pikaliippari” perässä. Sitten alkoi se aikamoinen meteli. Ajettiin vesihiihtoa pikaliipparin perässä, kaasuteltiin vauhdikkaasti vesiskootterilla.

Ei kuulunut enää linnunlaulua. Rauhasta puhumattakaan. Vaikka oli keskiviikkoilta, rammarin soitosta päätellen mukana saattoi olla monenkinlaisia virvokkeita.

Kyllä nuoriso tarvitsee lisää tukia. Tuollainen tekniikka ja sen kustannukset ovat kovat. Ei niitä pienillä tuilla saa. Tuntuu jotenkin hassulta eläkeläisestä, joka kerää takametsästä risuja mökkiä lämmittääkseen.

Juuri oli uutisissa, kuinka nuoria pitäisi tukea lisää. Eläkevöityvät, suuret ikäluokat, nekin haluaisivat asianmukaisen elintason ja myös sosiaali- ja terveyspalvelut.

On se aktiivikansa tiukilla elättäessään sekä nuoret että vanhukset. Kun lisäksi eivät itsekään haluaisi tinkiä mistään. Oikeastaan päinvastoin. Johan kuultiin, että lääketieteen opiskelijakin haluaa kymppitonnin kuussa kesälomatöissä.

Taitaa siinä olla talousneroilla ynnäämistä, että tämä kansantalous toimii myös jatkossa.

Juhani Suonpää

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.