Erinomaista keskisuomalaista huolenpitoa

Tuulikki Minkkinen

Olen 88-vuotias ja sairastanut pari vuotta sydämen eteisvärinää, flimmeriä, jota on hoidettu beetasalpaaja-lääkkeellä. Touko-kesäkuun vaihteessa lääkehoito ei kuitenkaan enää auttanut.

Sitkeä värinäkohtaus tapahtui tietenkin iltayöstä ja viikonloppuna. Soitin ohjeiden mukaan Jyväskylän keskussairaalan ensiavun neuvontapuhelimeen lankapuhelimellani. Ehdin kertoa nimeni, osoitteeni ja kuvata vaivani, kun puhelu jostakin syystä katkesi, eikä minuun saatu yhteyttä.

Mutta pian soi kännykkäni, ja miesääni ilmoitti: ”Olemme ambulanssista. Jyväskylän ensiavusta kehotettiin meitä tulemaan tarkistamaan vointinne. Olemme ovenne takana.”

Päästin ambulanssimiehet sisään. Laitteillaan he tekivät tutkimuksia ja saman tien soitttivat tulokset Jyväskylään. Siellä kehotettiin tuomaan minut keskussairaalan ensiapuun.

Minut siirrettiin sydänvalvontaosastolle. Sydämeeni asennettiin tahdistin 5.6., pääsin 6.6. kotiin, ompeleet poistettiin 13.6. ja nyt ovat asiat hyvin.

Hieno, nopea suoritus, josta kiitokset Keski-Suomen toimivalle sairaanhoidolle ja osasto 10:n ystävälliselle henkilökunnalle.

Nilsiäläiset ja helsinkiläiset ystävänikin ovat minulle ihmetelleet Keski-Suomen upeaa ja nopeaa sairaanhoidon toimivuutta.

Tuulikki Minkkinen

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.