Tärkeä osasairauspäiväraha

Ilkka Kaukoranta

Osasairauspäiväraha on tehokas tapa nopeuttaa töihin paluuta pitkältä sairauslomalta. Oikein käytettynä järjestelmästä hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja yhteiskunta. Silti osasairauspäivärahaa käytetään varsin vähän.

Kelan maksama osasairauspäiväraha tukee työkyvyttömän työssä pysymistä ja paluuta työhön. Kokoaikaisessa työsuhteessa oleva työntekijä voi sopia työnantajan kanssa, että hän palaa sairauslomalta aluksi osa-aikaiseen työhön. Päivärahaa voidaan maksaa enimmillään 72 arkipäivää eli noin kolme kuukautta.

Merkittävä ongelma osasairauspäivärahan käytössä on tiedon puute.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n luottamushenkilökyselyssä vain 15 prosenttia vastaajista arvioi, että osasairauspäivärahan mahdollisuudet tunnetaan omalla työpaikalla riittävän hyvin.

Parhaiten järjestelmä tunnettiin suurilla työpaikoilla, mutta yli 250 hengen työpaikoistakin vain 20 prosentilla tietoa oli riittävästi. Suurimmalla osalla kyselyyn vastanneiden luottamushenkilöiden työpaikoista asiasta ei ollut tiedotettu lainkaan.

Ei siis ole ihme, että osasairauspäivärahaa on käytetty vain 38 prosentilla kyselyyn vastanneiden työpaikoista.

SAK:n kyselyn perusteella kokemukset osasairauspäivärahasta ovat kuitenkin myönteisiä. Lähes 80 prosenttia niistä luottamushenkilöistä, joiden työpaikoilla oli käytössä osasairauspäiväraha, kertoivat käyttäjien olleen tyytyväisiä.

Myös muut tutkimukset tukevat osasairauspäivärahan käyttöä. Työterveyslaitoksen tutkimuksessa osasairausvapaan todettiin nopeuttavan toipumista ja vähentävän sairauspoissaoloja. Kelan kyselytutkimuksessa neljä viidestä kertoi osasairauspäivärahakauden edistäneen toipumista.

Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva osatyökykyisten työllistymistä edistävä työryhmä selvittää osasairauspäivärahan enimmäiskeston pidentämistä nykyisestä noin kolmesta kuukaudesta. Hallituksen kehysriihessä maaliskuussa osoitettiin rahaa tälle työurien pidentämiseen tähtäävälle ajatukselle.

Toivon mukaan osasairauspäivärahan ehdot paranevat työryhmän myötä. Sitä ei silti tarvitse jäädä odottamaan: päiväraha on jo nyt loistava mahdollisuus nopeuttaa töihin paluuta. On jokaisen työnantajan etu saada sairauslomalle joutunut työntekijänsä aikaisemmin töihin edes osa-aikaisesti.

Työntekijälle osittainen sairausloma mahdollistaa pehmeän laskun takaisin töihin. Usein osa-aikatöihin paluu tukee sairaudesta toipumista.

Osasairauspäivärahaa käyttäessä on kuitenkin tärkeää pitää järjestelmän reunaehdot mielessä. Osa-aikaiseen työhön paluu on aina vapaaehtoista niin työntekijälle kuin työnantajallekin, eikä se saa vaarantaa terveyttä eikä toipumista. Työnantajan pitää myös varmistaa, ettei työntekijän paluu osa-aikatöihin lisää muiden työntekijöiden kuormitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu