Villin lännen pyöräkaupunki

Arja Mohr

Katu-satamamestari Jan Viiloksen kertoi tilanteesta (Ksml 12.6.). Jyväskeskuksen edestä on pyöräpaikat poistettu Pyörien määrä on lisääntynyt.

Miksi väärin pysäköidyn pyörän omistajaa ei rangaista esimerkiksi pyörän takavarikoimisella panttia vastaan tai rikemaksulla? Autoilijaa sakotetaan virheellisestä pysäköinnistä.

Nyt ei edes invakorttilaisia armahdeta, sakon voi saada esimerkiksi Suomen Terveystalon edessä Väinönkadulla. Autoilijan on käveltävä maksullisesta pysäköinnistä Kävelykaduille.

Hyväkuntoinen pyöräilijä voi jättää ajopelinsä ilmaiseksi, kunhan ei tarvitse kävellä muutamaa metriä enempää. Pyörän voi nykyään jättää esimerkiksi nojaamaan pyöräpysäköinnin kieltävään liikennemerkiin. Tekevätkö pyöräparkkivalvojat Kompassilla työnsä vai syövät verorahoillani jätskiä Forumin portailla?

Pyöräily tulisi kieltää kävelykaduilla. Keskustan alueella pyöräilijät ajavat kuin villissä lännessä, eivä ota huomioon liikennemerkkejä eivätkä jalankulkijoita. Pyöräily on liikuntaa, itsekkyys on tässä tapauksessa terrorismia.

Lisäksi villi pyöräviidakko rumentaa kaupunkikuvan. Tilanne paranee vasta, kun päättäjät ottavat tilanteen vakavasti ja lopettavat hymistelyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.