Haussa avoin päätöksenteko

Nico Holmberg

On jo selvää, että kokoomuksen ja demarien mestaroima sote-uudistus on niin sekava soppa, ettei siitä ota enää selvää edes kokit. Nyt pitää Keski-Suomessa ottaa kauha käteen ja kokata oma soppa, jossa raaka-aineet ja mausteet ovat ensiluokkaisia.

Maakunnallisesti, kuntien keskinäisessä yhteistyössä, voimme järjestää sekä sosiaali- että terveyspalvelut yhdistämällä saman järjestäjän tehtäväksi niin perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito kuin sosiaalipalvelutkin. Uudistus toisi linjakkuutta koko toimintaan, mm. potilaan tiedot kulkisivat perustasolta erikoissairaanhoitoon nopeasti, joustavasti ja turvallisesti. Samalla voimme virtaviivaistaa hallinnon eli poistaa turhia väliportaita, tehostaa perusterveydenhuoltoa lähellä ja varmistaa maakunnan oman erikoissairaanhoidon, sen kaikkine osineen.

Keski-Suomen oma sote-alue vaatii avointa päätöksentekoa, hyvää yhteistyötä ja ennakkoluulotonta otetta omilta poliitikoiltamme. Samoin valtion on uskallettava luottaa maakunnallisiin toimijoihin, jotta varmistetaan maakuntien omien tarpeiden ja erityispiirteiden mukaan räätälöidyt toimivat palvelut.

Uusi toimintatapa vaatii myös henkilökunnan kuulemista, sillä kaikki viisaus ei asu eduskunnassa eikä kuntien valtuustoissa. Henkilökunnalla, niillä varsinaisen työn tekijöillä, on varmasti hyviä ideoita oman työnsä järkeistämisessä. Se sujuvoittaisi asiakkaiden ja potilaiden ongelmien hoitamista, nopeuttaisi ratkaisuihin pääsyä ja siten säästäisi rahaa, henkilökunnan resursseja sekä potilaiden aikaa ja voimavaroja.

On aika luottaa keskisuomalaiseen osaamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.