Kovia irtisanomisia ei pitäisi tulla

Tuula Peltonen

UPM on julkistanut irtisanomisuutisensa. Yt-neuvottelujen jälkeen työntekijät odottivat vain lukumääriä, irtisanomisia pelättiin. Nyt Jämsänjokilaaksossa jopa 21 joutuu kovan irtisanomisen kohteeksi. Tämä ikävä kyllä kertoo julmaa kieltä tämän päivän yritysten tavasta kohdella henkilöstöään.

Paperin kulutus ja vienti elävät samaa kriisiä, mitä Euroopassa yleisesti tällä hetkellä on käynnissä. Ajat ovat epävarmoja ja yrityksillä on tarve tehostaa toimintojaan tulevan varalle. Tällaisena aikana voimme olla Jämsänjokilaaksossa ylpeitä kahdesta paperitehtaasta. Asioita on osattu hoitaa oikein, jotta toiminta yleensä on voitu turvata. Emme kuitenkaan voi koskaan ylpeillä irtisanomisilla. Suomen hallitus on kehysneuvotteluissaan juuri sopinut yritysveron alentamisesta 4,5 prosentilla.

Odotamme nyt yrityksiltä vastuunkantoa, että tämä kädenojennus tuo uusia työpaikkoja. Emme halua yt-neuvotteluja tai kovia irtisanomisia. Lomautuskaan ei ole hyvä asia, mutta ehkä tässä tapauksessa olisi voinut toivoa ennemmin jopa lomautuksia kuin irtisanomisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.