Asiaa kotihoidon tuesta ja alennusmatkakorteista

Liisa Mansikkaviita

Järkyttyneenä luin, millaisia palkkoja maksetaan kuukaudessa Jyväskylän asioista päättäville henkilöille, kun samanaikaisesti omaishoitajilta otettiin niistä vähistäkin maksuista osa pois.

Ja entäs sitten nämä alennuskortit, joita on ollut vammaisilla ja ikäihmisillä, ja joilla he ovat voineet kulkea yhdeksän edestakaista matkaa kuukaudessa linja-auton maksulla, ei siis ilmaiseksi.

Eräs tuttuni kertoi, että hänen neliraajahalvaantuneelta pojaltaankin otettiin tämä matkaetu pois. Tämä on järkyttävää!

Aina hoetaan, että vanhusten pitää harrastaa ja olla elämässä mukana. Millä he menevät, kun eivät pysty kulkemaan enää linja-autolla?

Eikä näitä linja-autoja edes aina kulje niissä paikoissa, joissa näitä vanhuksia asuu. Kun jokaisen pitäisi asua kotona mahdollisimman pitkään, koska hoitopaikkoja ei ole tarjolla, niin miten tämä on mahdollista?

Taksit ovat kalliita, ei niillä pienillä eläkkeillä voi reissata ja Kelakin nosti taksitaksaansa niin, että se on kohta normaalin taksihinnan tasoinen.

Vetoankin nyt kaikkiin niihin kaupungin virkamiehiin, kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuuston jäseniin, jotka ovat olleet näistä asioista päättämässä.

Ottakaa nämä asiat uudelleen käsittelyyn. Miksi se on aina ensimmäisenä vanhukset ja sairaat, kun ruvetaan yhteisistä rahoista tinkimään?

En vastusta kulttuuria enkä urheilua, jotka saavat myös avustuksia, mutta jos jostakin on pakko tinkiä, voisi ehkä sieltäkin löytyä vähän kiristettävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.