Uimahalli on hyvinvoinnin keskus

Eija Tamminen

Muuttaessamme Tikkakoskelle noin viisi vuotta sitten ajattelimme ensin, että hienot ovat maisemat ja lenkkipolkuja riittää. Muuten emme erityisemmin miettineet, onko paikka hyvä asua: koti oli hienolla paikalla ja se riitti.

Kun sitten vähitellen huomasimme, että Tikkakosken Tivoli (paikallinen liikuntaseura) tarjoaa tasokasta liikuntaa, ajattelimme, että ok, hyvä juttu.

Ja kun sitten monien sattumuksien (sairauksien) jälkeen toinen meistä enää pystynytkään käymään säännöllisesti maajumpissa, iloksemme huomasimme, että Tikkakosken uimahallilla on vesijumppaa. Hienoa: liikunnan harrastamista ei siis tarvinnut lopettaa, koska vesiliikuntaa oli tarjolla.

Ohjaajat ovat hyviä ja motivoituneita. Ja varsinkin nyt vuonna 2013 alkuvuodesta, kun työvuorot olivat sellaiset, että maanantaiaamuisin oli mahdollista päästä jumppaamaan, huomasimme, miten tärkeitä sekä henkisesti että fyysisesti nämä vesijumpat olivat Tikkakosken ikääntyneille ihmisille. Joka ikinen maanantaiaamu ryhmissä oli noin 80 jumppaajaa, ikä 50–85 vuotta.

Liikunnan riemu ja nauru kuului siellä uimahallissa. Monissa jumpparyhmissä kolunneena, olemme harvoin nähneet samanlaista iloa liikunnasta.

Olemme pohtineet huumorilla uimahallin hyvissä löylyissä, miten voisimme saada hallin säilymään. Kuulemma remontti maksaa noin neljä miljoonaa. Olisi mukava tietää mitä tällä neljällä miljoonalla eurolla tehtäisiin: siitä ei ole missään yhteydessä ollut mitään mainintaa. Tässä kaupungissa pannaan rahaa ja paljon enemmän turhempiinkin asioihin.

Toinen meistä käy säännöllisesti Tikkakosken uimahallin kuntosalilla, joka on auki kaksi kaksi kertaa viikossa ja porukkaa on niin paljon, että joutuu jonottamaan eri pisteisiin. Kuntosalilla käy miehiä, naisia, tyttöjä, poikia, mummoja ja pappoja ja nyt tämä mahdollisuus on poistumassa kaikilta edellä mainituilta.

Olemme molemmat kaupungin työntekijöitä, joita kehotetaan pitämään itsestään huolta. Olemme ymmärtäneet, että kaupungin strategiana on työntekijöiden ja kaupunkilaisten hyvinvointi, jota tällä Tikkakosken uimahallin alasajolla ilmeisesti edistetään.

Ymmärräme ja tiedämme sen, että kaupungin talous on hieman heikoissa kantimissa, mutta mitä käy noille 80:lle jumppaajalle, kun uimahalli suljetaan? Mitä se maksaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu