Lakon paikka?

Antti Saarinen

Olen 25 vuotta seurannut näitä veijareita kaupungin palveluksessa. Kyllä rahaa riittää johtajien ja päälliköiden palkkoihin.

Olen kuullut että jopa kansakoulupohjalta, jos suhteita on, pääsee hyville paikoille ja palkoille.Lehdessä olleet tytäryhtiöiden johtajien palkat ja lakimiehen kommentti vastuullisuudesta pikkusen hymyilyttivät, kun niitä luin.

Muutamia esimerkkejä näistä veijareitten henkilöstöpolitiikan tajusta ovat Könkkölän antaminen yksityisille, Totalin siivoojien palkka-ale, kaupungintalon virastomestarien siirtäminen Totaliin ja nimikkeen muuttaminen virastovahtimestariksi, jotta saataisiin palkkaa alemmaksi.

Kun työntekijä jää eläkkeelle, ei uutta palkata tilalle, mutta johtaja tai päällikkötason virat ja toimet kyllä pannaan hakuun.

Terveyspalvelujen vastuualuejohtajan valintafarssissa yhden äänen enemmistöllä valittiin johtaja ja palkka nousi 22 prosenttia. Ihmettelen myös perussuomalaisen lautakunnan puheenjohtajan kommenttia asiasta. Henkilöstöjärjestölle nostan hattua, olisi vaan aikaisemmin pitänyt puuttua asioihin.

Jos koville laitetaan, näissä asioissa voisi olla vaikka lakon paikka. Vastuullista henkilöstöpolitiikka tarvitaan, jotta kaikkien olisi hyvä olla töissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.