Demokratiaakin on monenlaista sorttia

Reino Welling

Antiikin Kreikasta asti tunnettu demokratia lienee maailman eniten väärinkäytetty käsite. Sen nimissä tehdään maailman törkeimmät ja suurimmat ihmisoikeus- ja sotarikokset. Mutta kyllä demokratiaa tulkitaan väärin myös täällä pienissä kyläympyröissä.

Arja Paakkasta ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmää vastaan hyökkäillään tökerösti (mm. Jämsän Seutu 4.1.). Koska ryhmän osalta asia koskee minuakin, totean, että Arja Paakkanen oli Jämsän edellisen hallituksen todellinen vaikuttaja, hän ei ollut kenenkään nenästä vedettävänä eikä talutettavana. Lisäksi hän puolusti jämsänkoskelaisia tarpeen tullen. Ei siis ihme, että etenkin demaripapparaiset alkoivat häntä vierastaa.

Jämsän demokratia on kaikin puolin outoa. Ensin pidetään kuntavaalit, joiden tulos antaisi aivan selkeän ohjeen hallituspaikkojen jaosta. Sitten oikeistoon iski vallanhimo.

Vaaleissa oli 8 ryhmää, mutta kun hallitus- ja lautakuntapaikkoja alettiin jakaa, ryhmiä olikin enää 3 – ja sitten käydään vaalien uusintakierros.

Jämsäläisäänestäjän oikeusturva on olematon. Seuraavissa vaaleissa äänestäjä jää kotiin. Kyllä näissä kyläkokouksissakin pitäisi huolestua äänestysprosentin jatkuvasta laskusta.

Uskon, että oikeiston haave Vasemmistoliiton syrjäyttämisestä kaikesta vallankäytöstä Jämsässä ei toteudu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.