Mediakritiikille on tilausta

Päivi Salonen

Syntymäpäivähaastattelussani Keskisuomalaisessa 27.12. 2012 otin kantaa muun muassa siihen, että tämän yhteiskunnan tulisi ryhtyä pikaisiin, perusteellisiin ja konkreettisiin toimiin mediamoskan siivoamiseksi erityisesti televisiosta ja kauppojen kassoilta.

Minulle on naureskeltu ja jopa varoiteltu, että ei kannattaisi toimittajien ja medianväen kanssa väitellä, mutta kun en tavoilleni uskollisena välitä neuvoista, jotka koen sydämenasiakseni.

Kiitokset teille kaikille, jota annoitte palautetta esille nostamastani asiasta. Ventovieraatkin laittoivat minulle viestiä, että jatkaisin tämän asian esilletuomista.

Mietin missä ja miten toimii lapsiasianvaltuutettu Maria Kaisa Aula, jonka mielestäni pitäisi jo palkkansa puolesta pitää tätä keskustelua yllä. Tässä heitänkin ”pallon” myös hänelle. Ryhtiä ja toimintaa Maria Kaisa!

Jo maalaisjärjellä ajateltuna kasvava lapsi ja nuori ei voi olla vahingoittumatta päivittäisestä moskamedian näkemisestä.

Ehdotankin, että kassoilla esillä olevat iltapäivälehdet joko siivoavat kieltään tai ne nostettaisiin sellaiselle tasolle, että lapsi ei niitä pysty lukemaan.

Radikaalimpi ehdotus on, että ne laitetaan lukkojen taa kuten tupakat. Kanteen voisi laittaa merkinnän: tämän lehden lukeminen saattaa vaikuttaa mielenterveyteesi haitallisesti, voi aiheuttaa unettomuutta ja pahaa oloa.

Olen täysin varma, että kukaan ei tarvitse sen takia terapiaa, että edellä mainittuihin asioihin saadaan joku tolkku.

Niinistön työryhmän ”ihan tavallisia asioita” työ valuu hukkaan, kun perälauta vuotaa ja mediaväki saa porsastella entiseen malliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.