Vehkasuon vaarallista risteystä on parannettava nopeasti

Sini Sairanen

Lämmin kiitos teille te suuri joukko, jotka saavuitte loppiaisena Kintauden vaarallisen Vehkasuon risteysalueen vuoksi järjestettyyn mielenilmaisuun kynttilälyhtyinenne ja toitte ihanat lapsennekin kavereitaan tapaamaan ja olemaan yhdessä.

Kiitokset myös sinulle, lyhtyoperaatioidean ”isä” Tuomas omatekoisten lyhtyjesi kanssa, jäälyhtyekspertti Joose, apupojat Arttu ja Janne, valokuvaajakaksikko Joanna ja Vilma sekä kyläyhdistyksen edustajat Tiina ja Raija.

Miksi mielenosoituksemme järjestettiin?

Vuoden 2011 Destian liikenneturvalisuuskyselyn mukaan liikenneympäristömme ongelmia oli 228:ssa eri kohteessa. Enimmillään samaan kohtaan tuli 30 ilmoitusta – se oli juuri tuo kokoontumispaikkamme Liisalantien risteys Vehkasuolla. Vastaajina kyselyssä oli 350 alueen asukasta Keuruulta, Multialta ja Petäjävedeltä.

Tie 18/23 on pääosin kaksikaistaista tietä, jonka taso vaihtelee huomattavasti. Tie on muodostettu muuttamalla entisiä kanta-, seutu- ja yhdysteitä valtatieksi.

Monin paikoin tie on valtatieksi erittäin kapeaa, mutkaista ja mäkistä. Myös tien opastus on paikoin epäyhtenäistä ja jopa harhaanjohtavaa.

Vaikka kyseisen risteysalueen kohdalla on suoraa tietä, ja näkyvyyden näin ollen pitäisi olla hyvä, siinä näkee päivittäin vaarallisia ohitustilanteita. Alueella on nopeusrajoitus 80 km/h ja ohituskielto.

Risteysalueella liikkuu suuri määrä koulukyytejään odottavia koululaisia. Risteys myös tasoristeys.

Suurin osa asukkaista kokee, että risteyksen valaistus sekä mahdollisesti myös leventäminen auttaisivat tilannenopeuksien pienentämistä, ja näin onnettomuuksien riski vähenisi.

Aloitteita ja kannanottoja on tehty jo vuosien ajan.

Moni asukas ei edes uskalla tien kapeassa kohdassa kääntyä vasemmalle kotiinsa johtavalle Liisalantielle, jos kääntymistilanne vaatisi sen että olet autollasi ajoväylän keskellä rekkojen pyyhältäessä molemmin puolin ohi. Turvallisempaa on valita toinen reitti ja käydä kääntymässä Kuohulla, jossa on valoa sekä enemmän tilaa.

Risteysalueelle on tehty kyllä parannussuunnitelma tiehallinnon sekä Petäjäveden kunnan toimesta. Mielenilmauksella halusimme tätä asiaa vauhdittaa sekä muistuttaa vaaralliseksi ja turvattomaksi koetun alueen olemassaolosta.

Risteyksessä on sattunut jo kaksi kuolonkolaria kolmen vuoden sisällä. Emme halua niitä enää enempää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu