Kokamies ja Häkkilä

Antti Saarinen

Otsikossa on satuolentoja. Mutta EK:n uudet luotsit Häkämies ja Kokkila eivät sellaisia ole. EK:sta on potkittu pois ihmiset, jotka ovat olleet yhteistyökykyisiä ja tekemässä raamisopimusta. Tuntuu, että EK voisi vaihtaa lyhenteensä KK:ksi (= Köyhät Kyykkyyn).

Jyväskylässä järjestetään 17.1. Tammikuun kihlauksen juhla, jonka mottona on ”Yksissä tuumin huomiseen”. Missä ovat EK:n edustajat? Mielestäni tähän yksipuoliseen isotteluun pitäisi oikeuskanslerinkin puuttua. Jatkuvasti sanotaan ihmisiä irti, vaaditaan palkka-alea ym. yhtä tyhmää.

Missä on isänmaallisuus ja Talvisodan henki? Ilmeisesti näille isorikkaille on oma lompakko tärkeämpi kuin isänmaan etu. Yksi tulevan linjaajista esitti, että eläkeiän kynnyksellä tulisi palkkoja laskea. Itse kuulemma ottaa punaviiniä ja ilmeisesti vielä päivänokoset työpaikalla.

En myöskään ymmärrä, että firmat maksavat yhteisöveroa ulkomaille. Sehän on selvää veronkiertoa, johon viimeistään tulisi oikeusasiamiehen puuttua – jos tällaista tekisi ammattiyhdistysliike, niin johan siihen puututtaisiin. Mihin olet vajoamassa, Suomi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu