STX hallitsee hyvin rahoituspelin kuviot

Erkki Hakonen

Sama korealainen yhtiö, joka omistaa 15 telakkaa, omistaa myös mm. STX-Suomen ja STX-Francen. Ei ole ihme, jos tilaus meni Suomen STX:n sijasta STX-Franceen, joka taloudellisesti on paremmassa asemassa. Luotto on kunnossa. Turhaa siinä on valitella Suomen häviötä.

Nykyiset Suomen STX-tilaukset ovat kesken ja niiden rakennusaikainen rahoituskin kesken. Jos telakka ei saa rahoituslaitoksilta rahoitusta, on luonnollista, että ei Suomen valtiokaan mene laittamaan sinne rahojaan. Rahoittajien odotukset ovat huonot Suomen STX:n osalta.

Toivotaan telakan menestyvän hyvin ja saavan nykyiset toimitukset tyylikkäästi toimitettua.

Ei tunnu järkevältä se, että jos yritys ei saa lainaa rahoituslaitoksilta tilauksen saamiseksi, valtiovalta yritetään saada rahoituksen antajaksi. Kuulostaa lopun enteeltä, koska ammattitaitoiset lainoitajat ovat menettäneet uskonsa. Kummalliselta tuntuu, että verorahoja vaaditaan tuhlattavaksi tähänkin tapaukseen.

Uskon STX-telakan referensseihin aikaisemmista toimituksista johtavan jatkossa telakan taidon huomioimiseen, joka on takuulla ammattilaisten tiedossa. Telakka tekee tottuneesti kestävää työtä suurtilausten toteuttamiseksi ammattitaidolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu