Kiitos päättyneestä liigakaudesta, JKK!

Lasse Rönkä

JJK:n kettupaitojen 4. liigakausi päättyi Harjun arktisella Ely-stadionilla runsasmaaliseen ja juhlavaan otteluun. HJK vei peliä, voitti ja osoitti, että se ansaitsi SM-kullat.

Kausi herätti vaihtelevia mielialoja ja tunteita. Pronssin jälkeen odotti enemmän kuin 9. sijaa ja liigapaikkaa. Joukkueessa oli ainesta ja taitoa paljon parempaan.

Kauden peli ei löytänyt huippua.Siitä puuttui jotain.

Kauden plussia? Euro-ottelut, liigaotteluiden suuret yleisömäärät (liigan 3. paras), stadionin toimiva viheriö ja upea valaistus, pelaajat Tamas Gruborovics (12 maalia), keltanokat Eero Markkanen, Benno Hanslian ja Topi Järvinen, yhden ottelun kahden maalin Mikko Innanen ja Antto Hilska, liigapaikka 2013, kohentunut talous ja tehokas juniorityö: A-junnut voittivat SM-2012 kultaa ja B-juniorit selvisivät SM-karsintaan keväälle 2013.

Kauden miinuksia? Oliko JJK liigan alisuorittaja? Pelin avaukset ja rakentelu olivat liian hitaita.

Kolmiopelissä pallo liikkui näppärästi, mutta silti peli junnasi paikallaan eikä iskenyt perille. Liigapeli vaatii nopeampia avauksia kaverin boksiin.

Hyökkäyspeli ei ollut tehokasta. Paitsi, että Eero Markkasen debyytti kärjessä oli hyvä. Hän on kookas, lahjakas ja nopea.

Joukkuepelistä puuttui hikeä, virtaa ja älyä.Tutkapari Manninen & Virtanen ei yltänyt pronssikauden tasolle.

Kauden maalisuhde oli 54–65, maaliero -11, mikä oli liigan huonoin. Puolutus vuoti.

Pasoja siirtyy syrjään. Joukkue kaipaa vahvistuksia. He voivat olla palaajia, vieraita tai omia junnuja. Heistä pähkäilevät ja päättävät isäntä ja valmentaja.

Kiitos 4. liigakaudesta ja onnittelut liigapaikasta 2013! Yleisö toivoo, että ensi kaudella Harjun Ely-stadionilla on toimiva pelikello.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu