Demokratia ja oikeudenmukaisuus

Olavi Oivanen

Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa ja tasa-arvoa, joka pyritään saavuttamaan niin sanotun politiikan keinoin.

Demokratian heikkous on se, että enemmistön päätös ei aina ole oikeudenmukainen. Tämä kuluttaa demokratiaa ja lisää passiivisuutta. Kansan tahto ja tasa-arvo ovat tämän niin sanotun demokratian armoilla.

Meillä on enemmistöhallitus, jossa on puolueita laidasta laitaan. Opposition välikysymyksillä ei silloin voi vaikuttaa mitään, siitä on tuoreita näyttöjä.

Tämä on yksi syy, kun toinen puoli kansasta jätti äänestämättä kuntavaaleissa. On valitettavaa, kun vähäosaiset ja syrjäytyneet toimivat näin omia oikeuksiaan vastaan.

Tämä kierre jatkuu myös eduskunnassa, jossa vähemmistö jää äänestyksissä tappiolle. Juuri sinä järjestit itsellesi tappion, eivät sinun oikeuksiasi puolustavat kansanedustajat.

Kansalaisina me seuraamme, miten eduskunnassa viedään eteenpäin kuntauudistusta, jossa kansan tahdon ja tasa-arvon tulee puhua.

Toinen asia on Islannin ilmavalvonta, joka kuuluu sotilasliitto Naton vaikutuspiiriin. Se on laman ja kasvavan työttömyyden kourissa kamppailevalle Suomelle kustannuskysymys.

Uhmakkaalla ulkopolitiikalla kutsutaan historiaa toistamaan itseään. Jos vasemmisto menee mukaan tähän Naton alaiseen toimintaan, se pettää äänestäjiään. Moinen politiikka kostautuu seuraavissa vaaleissa.

Suomen ei pitäisi lähteä tälle tielle. Keskusta ja perussuomalaiset eivät hyväksy sitä, että suomalaiset ilma-aseet viedään kauaksi omien rajojen ulkopuolelle.

Tämä on taloudellisesti arveluttavaa. Kun menot on suuremmat kuin tulot, pitäisi jo hälytyskellojen soida.

Mutta nyt soitellaan aivan muita kelloja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu