Miksi kouluaikana pitäisi päästä kauppaan?

Pihla Kilpeläinen

Tiedän monia, hyvin monia oppilaita, joiden mielestä kouluaikana pitäisi saada käydä kaupassa. Mutta miksi, mikä tarve siihen on?

Siksikö, että muuten tulee nälkä? Hei, Suomessa on kaikille kouluruoka, joka on hyvin monipuolista ja vieläpä ilmainen. Miksi pitäisi ostaa ruoka itse? Ja todennäköisesti se ”ruoka” on karkkia, sipsiä, limsaa ja energiajuomia, ja niillä ei voi korvata kouluruokaa.

Moni toki sanoo, että ei tykkää kouluruoasta ja se on pahaa. Minä en ole samaa mieltä, mutta jos joku on, niin voi ottaa eväitä kotoa. Tai jos kouluruoka ei ole tarpeeksi kasvavalle lapselle, niin koululla on myös välipalamyynti.

Ja herkkujahan saa myös koulusta; jäätelöä on meidän koulussa myytävänä joka päivä ja mokkapalojakin välillä. Tai sitten voi edelleen ottaa ne eväät kotoa.

Nälällä ei siis ainakaan voi perustella kouluaikana kaupassa käyntiä.

Jos joku kuitenkin haluaa syödä herkkuja koulupäivän aikana, ne voi ostaa edellisenä iltana tai aamulla ennen koulun alkua.

Tosin jokapäiväisessä herkkujen syönnissä ei ole mitään järkeä, eikä hyötyä.

Se on epäterveellistä koko elimistölle ja miettikää, kuinka paljon siihen menee rahaa vuodessa, jos joka päivä käyttää rahaa vaikka kolme euroa. Koulupäiviä on vuodessa 190 eli 3 euroa kertaa 190 on 570 euroa, se on todella paljon rahaa herkkuihin! Sillä saisi vaikka uuden läppärin!

Ja jos syynä on joku muu kauppa-asia, jota ei tarvitse koulupäivänaikana, sen ehtii varmasti hoitaa koulupäivän jälkeenkin.

Siis millä te, jotka haluaisitte käydä koulupäivän aikana, perustelette sen?

Mielestäni siihen ei ole mitään järkevää syytä.

Sen kieltäminen puolestaan on järkevää. Oppilaat kuitenkin myöhästelisivät tunneilta, jos heidän annettaisiin käydä kaupassa ja herkkuja syötäisiin kuitenkin tunnilla ja se häiritsee opetusta.

Kaupassakäymiskielto on siis oikein hyvä kielto monelta kannalta, opettajat, pitäkää siitä tiukasti kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu