Hatunnosto kunnallisille terveyspalveluille!

Erkki Pelkonen

Aluksi ikävä tapahtuma, särjin nilkkani mökilläni viitasaarella. Minusta tuli tahtomattani ”koekaniini”, jouduin tutustumaan terveyspalveluihin.

Minut vietiin Viiitasaaren terveyskeskukseen. Vaikka olen kotoisin Jyväskylästä, minut otettiin heti hellään hoitoon. Nilkka kuvattiin, tutkittiin ja passitettiin Keski-Suomen keskussairaalaan leikattavaksi.

Ei muuta kuin taksiin. Matka meni kuin lentäen, kiitos mukavan kuljettajan. Huomasimme, että meillä on paljon yhteisiä tuttuja Viitasaarella ja samoja harrastuksia.

Omavastuu matkasta oli alle 10 euroa.

Olenkin maksanut yli 50 vuotta veroja mukisematta.

Keskussairaalassa oli vastaanottajana huumorintajuinen, ammattitaitoinen hoitaja. Päädyin osastolle 20 huoneeseen 13. Leikkaukseen kello 22.00. Alapää puudutettiin. Yksi leikkaussalin hoitaja tuli niin liki, että näin silmät. Totesin, että onpa nätit.

Taustalta joku sanoi, et ole ainoa joka niitä silmiä kehuu, liekö ollut kateutta. Sitten nilkkaan laitettiin kahdeksan ruuviala.

Osastolla hoitaja oli varannut sämpylää, juomaa ym.

Aamulla kämppäkaverit heräilivät. Kolotukset lähes hävisivät. Meille tuotiin viisi kertaa päivässä ruokaa, juomaa ja muuta palvelua ympäri vuorokauden. Mitenkähän kotona pärjää, ”kun siellä ei ole kuin vaimo”.

Kotona jalkaan tuli pieniä ongelmia. Keskussairaalassa oli taas vastassa sama mukava hoitaja. Uusi kipsi laitettiin huumorilla höystettynä.

Ei muuta kuin taas kotiin kipsi kainalossa, toinen jalassa.

Teen kipseistä pari linnunpönttöä muistoksi ja varoitukseksi.

Ei palvelu ja hoito voi olla parempaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu