Kuinka Kinnulan ihme tehtiin?

Raisa Kinnunen

Suurin kuntavaalihuuma on tällä erää ohitse ja valtakirjat päätöksentekoon jaettu. Äänestysaktiivisuudella mitattuna, sijoituimme me petäjävetiset maakunnallisesti keskikastiin ja valtakunnallisestikin kohtuullisen hyvin.

Jos matala äänestysaktiivisuus kuvastaa yhteiskuntamme eriarvoistumista ja tuloerojen kasvamista, kuten tutkija Hanna Wass on esittänyt, on syytä huolestua ja ryhtyä toimenpiteisiin. Ei ole kenenkään etu, jos kunnan/ kaupungin/ maakunnan eri osat erovat toisistaan hyvin huomattavasti koulutustason tai työttömyysasteen osalta.

Yhdeksi selitykseksi tälle ”Kinnulan ihmeelle” on tarjottu vaalikyytejä. Huhupuheiden mukaan Kinnulassa kun kaikki kynnelle kykenevät, poliittisesta suuntautumisestaan huolimatta, osallistuvat kuljettamaan heitä, jotka eivät muuten pääsisi äänestyspaikalle.

Tämä vaalikyytijärjestely lienee olleen käytössä jo 50 vuotta. Mikäli edellämainittu toimintatapa ei ole osoitus pitkäjänteisestä työstä yhteisen päämäärän hyväksi, osoitus solidaarisuudesta ja yhteistyökyvystä (asioista, joita myös päätöksenteossa tarvitaan) niin mikä sitten mahtaa olla?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.