Naisille sama palkka kuin miehille

Hämäläinen Päivi

Naisten euro on 82 senttiä. Valtiovallan ajama tavoite alentaa palkkaeroa 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä taitaa olla vain haavetta. Valtiovallan päätökset ovat kasvattaneet inflaatiota ja leikanneet vähäosaisten tuloja. Viimeisin tämänsuuntainen ehdotus koski sairaslomien palkanmenetystä.

Koska nainen ei ole tasa-arvoinen palkassa, ei hän ole myöskään sitä kotona. Nykyajan mies ei enää ole halukas elättämään naistaan/ perhettään. Niin naisen on monesti siksi oltava miesten palvelija ja perheen hoitaja. Mutta nykyaikana naisetkin haluavat saada osansa ja raha tuo valtaa. Naisille ei enää riitä ydinperhe ja yksityisyys – raha tuo paremman tulevaisuuden itselle ja perheelle.

Palkkaero näkyy omassa sairaanhoitaja-metallimies-perheessämme: meillä on saman asteen koulutus, olemme samanikäisiä, mutta itse hoidan ihmisiä ja hän vientialan metallin vääntäjä. Sairaan lapsen saatuamme haimme hoitotukea Kelalta ja palkkaeroksi tuli minulle 700 e takkiin.

Tässä näkyy myös miten yhteiskunta arvottaa töitä: vientialan työntekijä saa enemmän palkkaa kuin vastuullisessa työssä oleva ihmisten hoitaja.

Suomessakin ostovoima lisääntyisi, jos esimerkiksi eläköityneet naiset saisivat työelämänsä aikana menettämänsä eurot nyt. Palveluiden hankinta lisääntyisi, perheiden elämänlaatu paranisi. Miksi emme me suomalaiset naiset voisi vaatia palkkaeron poistamista mitä pikimmin?

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) kehottaa kohdistamaan erityistukia naisten oloihin, mutta asiassa ei silti näy parannusta. Naiset altistuvat vaarallisille aineille palvelualoilla, sairaanhoidossa ja siivoojina. Naiset ovat alttiimpia masennukseen ja ahdistukseen epävarmuuden aikoina. Työn ja kodin yhdistäminen usein naisen harteilla. Naisilla on enemmän epätyypillisempiä töitä ja epätyypillisiä työsuhteita.

Mistä löytyvät sellaiset miehet, jotka ovat valmiita luopumaan yksilöllisestä egoismista ja laittamaan naisten asiat kuntoon ja ajattelemaan perheitään ja yhteiskuntaa. Ei suotta sanota, että maailma on tehty miesten tarpeiden mukaan.

Ksml 16.7. kirjoittaa johtajien palkkatasa-arvosta. 23.10 uutisissa kerrotaan valtionyhtiöiden johtajiin tulleen lisää naisia. Kuitenkin naisjohtajien mediaaniansio 77 prosenttia miesjohtajien mediaanitulosta.

Jyväskylän yliopiston rehtorin mukaan (Ksml 19.7.) palkkaerot ovat – toivottavasti – perusteltuja työn vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen vuoksi. Kriteerit ovat vielä epätarkkoja ja ”kiltti tyttö” saa enemmän töitä ja mies sen palkankorotuksen.

Nyt haluan olla se ”ei-kiltti” ja vaatia naisille saman palkan samasta työstä ja samanarvoisesta koulutuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu