Postikiista Savela vastaan keskusta

Itella on lakkauttamassa Savelan postia. Näin meille on tiedotettu. Olisiko aika panna plussat ja miinukset vaakaan? Aloitan Savelasta.

Tarkkoja asiakaslukuja tuntematta väitän, että kovin kannattamatonta toiminta ei voi olla. Palvelu on koko ajan ollut erinomaista ja ammattitaitoista. Erityisesti pysäköintialueen toimivuus saa täydet pisteet. Myös invapaikkoja on useita ja kulku ovissa esteetöntä, myös pyörätuolilla. Raskaampia lähetyksiä varten postissa on käytössä kärryjä, joiden käyttö on esteiden, esim. kynnysten, puutteessa helppoa. Ovet avautuvat automaattisesti liiketunnistimen käskyllä. Marketin tiloissa toimimisesta hyötyvät molemmat yritykset, ehkä useimmat asiakkaatkin.

Keskustan postista on vaikea löytää plussia. Yritän kuitenkin keksiä jotakin.

Henkilökunta on osaavaa ja palveluhenkistä. Tilat ovat lämpimät eikä katto vuoda. Ovien saranat eivät narise. Bussipysäkit ovat lähellä. Muita palveluyrityksiä pilvin pimein lähes käsivarren päässä. Pysäköintitaloja löytyy kävelymatkan päässä, jonne 20 kg:n paketti on vaivatonta kiikuttaa.

En minä miinuksiakaan montaa löydä. Pahin ja pisin on pysäköintimahdollisuus, tai sen puute. Postin edessä on 4–5 asiakaspaikkaa, aikaraja max. 15 min. Pihan kaikki muut paikat ovat varattuja yrityksille tai yksityisille. Rikevalvonta on tiheää ja armotonta. Röyhkeimmät autoilijat varaavat postin asiakaspaikkoja asioidakseen ihan muualla. Yritysten tavara-autot valloittavat postissa asioidessaan jalkakäytävät ja seinävieret estäen joskus jopa p-ruudusta poistumisen joksikin aikaa.

On kysymysten aika.

Mitäpä jos keskustan postin ”raskaat” toiminnat siirrettäisikin Savelaan? Kyllä kai esim. yritysten paketti- ja kuorma-autot voivat Savelaankin ajaa. Mikseivät kaikki autolla liikkuvat voisi hoitaa lähtevän postin asiat Savelassa? Tämä koskee myös yrityksiä.

Itse toimin siten, että koska työpaikkani on Savelan alueella, ilmoitan lähettäjälle työpaikan osoitteen. Muuten joutuisin hakemaan sen keskustasta. Tämä koskee vain lähetyksiä, jotka on noudettava postista. Muu posti tulee kotiini Keljoon.

Yksi uudistus postin palveluissa voisi olla sellainen, että asiakas voisi sopia, mihin postiin ohjattaisi hänelle saapuvat noutolähetykset.

Lopuksi vetoan meihin kaikkiin. Käyttäkäämme Savelan, kuten muitakin uhanalaisia toimipaikkoja aina, kun se on mahdollista. Jätetään se keskustan posti paikallisille ja autottomille, koska täytyy heillekin palvelu löytyä. Se on tasa-arvoa.

Raimo O. Mutanen

Jyväskylä, Keljo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.