Ainola rauhaan!

Ainola oli ainut maamerkki tällä puolen rantaa vielä vuonna 1984, kun kuljin metsäteitä Keltinmäestä pyörällä näytelmäharjoituksiin ”Tukkijoella”. Moottoriveneet toivat ihmiset katsomaan näytelmää ja tanssimaan. Nyt olen saanut nauttia rantaraittia kulkiessa komeiden puiden voimasta pitää rinne ja Ainola paikallaan.

Kaaoksesta, joka syntyy puiden kaadon jälkeen, tulee valtava. Varsinkin, jos vielä tulee sateinen kesä, sillä rinne on pelkkää savea. Siitä tulee vielä haittaa jo rakennetuille taloille.

Mistä aiotaan laittaa rantaraitin käyttäjille kiertotie? Onko järvenpohja tutkittu sopivaksi uimiseen, kun vuosikymmenien jätevedet tulivat suoraan järveen niin sairaalasta kuin asukkailta ja tehtaista? Tourujoesta näki, minkä väristä paperia tehtiin vielä vuonna 1972.

Lopettakaa tämä rannan tuhoaminen ja etsikää rahoille oikeaa käyttöä, ja Nuorisokodille rauhallinen asuinalue, sitä nämä levottomat nuoret tarvitsevat. Näitä tuhoalueita ja rahojen haaskausta niihin on tarpeeksi vastarannalla. Edes hiukan häpyä kaiken vanhan tuhoamisessa, pyydän.

Sisko Päkki

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu