Jokaisen elämä turvattava vanhanakin

En malta olla puuttumatta Liisa Mansikkaviidan kirjoitukseen eläkeläisistä, niin elintason kuin muuhun elämään vaikuttavien harrastusten ja monien yhteisten järjestöjen ja eri henkilöiden puolesta. (Ksml 31.3.).

Nämä ovat tärkeitä asioita monelle meille eläkkeellä yksin asuville varsinkin. Eläkeläisjärjestöt toimivat kukin omalla tahollaan omien mielipiteidtensä mukaan erilaisissa kokoonpanoissa.

Nämä eläkejärjestöt ovat syntyneet aikanaan eri puoluejärjestöjen kautta, eläkeläisten toiminnan ja yhteistyön ylläpitämiseksi valtakunnan tasolla eläkeläisten keskuudessa.

Meidän eläkkeemme ostovoima on nykyisen järjestelmän mukaan tosi heikko meille, jotka ennen 1962 tulleen eläkejärjestelmän edellä olivat 20–30 vuotta ilman eläkkeeseen vaikuttavissa töissä.

Verotusjärjestelmällä on saatu korjattua hiukan alle 1000 euroa olevia eläkkeitä. Heidän veronprosenttinsa pieneni valtionveron poiston jälkeen.

Olen jo useamminkin tätä asiaa kritisoinut ja monet muutkin meidän sota-aikaan nuorina poikina ja tyttönä kotirintaman töistä ja monista asioista huolta kantaneena, saamme nauttia nyt eläkkeellä 40–50 vuoden työn tuloksista yleisestä eläketasosta verraten paljon jälkeen jääneinä.

UNTO TIKKANEN

Petäjävesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu