Vajoaako Jyväskylä kuin Titanic?

Viime päivinä on muisteltu aikansa suurimman valtamerilaivan Titanicin uppoamista Atlantilla 100 vuotta sitten. Samanaikaisesti olemme saaneet lukea tietoja Jyväskylän kaupungin talousluvuista viime vuodelta. Jotain yhteistä näissä uutisissa on. Samaan aikaan kun Jyväskylä on Suomen halutuimpien asuinpaikkakuntien kärjessä, tuskaillaan taloyhtiöissä nousevien kustannusten parissa.

Syyllistä on helppo etsiä ja löytää. Veden hintaa nostettiin 15 prosentilla ja samalla kallistui tietenkin jätevesimaksu muista kustannuksista puhumattakaan.

Kun on asunut muutamia vuosia tällä mukavassa Jyväskylässä, odottaisi, että talousluvut paranisivat. Pieniä kuntia on peloteltu sillä, että valtio ottaa ohjat, jos talous notkahtaa kolmeksi vuodeksi.

Miten on isojen kaupunkien laita? Milloin siirrymme valtion ohjaukseen?

Muuramen liittäminen osaksi Jyväkylää, ei kaupungin taloutta pelasta. Se olisi vain pisara meressä.

Vanha sanonta on, että, vaikka on kuinka rikkaan talon poika niin, jos rahaa ei ole, niin sitä ei ole!

Syksyllä on kuntavaalit. Toivottavasti kaikki puolueet etsivät uusia vereviä voimia ehdokaslistoilleen.

Tieto, taito ja kansalaiskunto ovat avainsanat. Niitä me Jyväskylän asukkaat toivomme edustajiltamme. Mehän kuitenkin aina maksamme loppupelissä. Tämä on hyvä paikka asua, täällä on mukavia ihmisiä, täällä on Harju, yliopisto, Kiri, Kirittäret, JJK ja tietysti JYP!

Reino Hakkarainen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu