Milloin Liinalammin koulukurjuus loppuu?

Liinalammin 150 oppilaan koulussa on kärsitty yli kymmenen vuotta sisäilma- ja tilaongelmista. Uuden koulurakennuksen tieltä purettiin viime keväänä liikuntatilat ja tällä hetkellä koululla ei ole lainkaan sisäliikuntatiloja eikä kunnollista teknisen työn tilaa käytössä. Neljä luokkaa käy koulua tilapäisessä parakissa, joka alkaa olla purkukunnossa. Iloksemme viime syksynä luvattiin, että tänä keväänä alkaisi uuden koulun rakentaminen. Talousongelmien vuoksi hanke on taas kerran lykkääntymässä ja muuttumassa.

Suunnitelmat noin 100 Liinalammin koulun oppilaan siirtämisestä Luonetjärven kouluun kuulostavat mahdottomilta. Luonetjärven koulussa ei ole luokkatiloja vapaana ja myös siellä on sisäilmaongelmia. Tikkakosken yläkoulullakin on kärsitty sisäilmaongelmista eikä remontointi alakoulun tarpeisiin ei ole ilmaista. Onko tarkoitus muodostaa jättiluokkia? Onko mitään mieltä siirtää lapsia yhdestä sisäilmaongelmaisesta koulusta toiseen?

Tikkakoskelle on muuttanut lapsiperheitä. Varuskunnan vahvistumisen myötä kehitys tulee jatkumaan. Viime viikolla uutisoitiin Tunnelinmäen ja Autiokankaan alueen kaavoituksen alkamisesta. Autiokangas sijaitsee Liinalammin koulun lähellä.

Toivomme, ettei Tikkakosken kouluasioissa tehdä samoja virheitä kuin Puuppolan koulun mitoituslaskelmissa aikanaan tehtiin. Toivomme, että myös Liinalammella päästäisiin keskittymään koulunkäyntiin tilaongelmien sijaan.

Minna Leppäkynnäs

Liinalammin

vanhempainyhdistyksen pj.

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.