Lähiterveyspalvelut tärkeitä Säynätsalon asukkaille

Säynätsalon lähiterveyspalvelujen lopettaminen palasi jälleen uutisotsikoihin Keskisuomalaisessa.

Laskujeni mukaan kaupungin päättäjät uhkaavat lopettaa Säynätsalon lähiterveyspalveluja nyt jo ainakin viidettä kertaa Säynätsalon ja Jyväskylän kuntaliitoksen jälkeen.

Nyt perusteluina terveyspalveluiden alasajoon sanotaan olevan kaupungin heikko taloustilanne. Silti näkyy kuitenkin rahaa riittävän ylettömästi Jyväskylässä esimerkiksi parhaillaan Lutakkoon rakennettavaan tunneliin, parkkihalliin ja muihin ”kerskahankkeisiin”, joiden yhteiset kustannukset liikkuvat useissa kymmenissä miljoonissa euroissa.

Kustannuksia lisää vielä sekin, että asiantuntijoiden mukaan Lutakossa rakennuskustannukset ovat jopa kolminkertaiset pehmeän ja paksun mutakerroksen ja korkealla olevan pohjaveden pinnan vuoksi verrattuna normaaliin rakennusmaahan.

Näiden suunnattomia summia verorahaa vievien rakennushankkeiden lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 10.4 äänin 8–5 konserttisalin muutosehdotuksen ja päätti asettaa sen nähtäville. Näin kaupunkimme päättäjät pitävät ainakin 30 miljoonaa euroa maksavaa konserttisalihanketta aktiivisesti vireillä,vaikka salin rahoitus on vielä täysin auki.

Ei ole oikein,että kaupunki aikoo lopettaa Säynätsalosta hyvin toimivat lähiterveyspalvelut.

Lopettamisella ei selvitysten mukaan edes juuri syntyisi säästöä kaupungille, kun vastaavasti Jyväskylässä syydetään suunnattomat summat verorahoja pelkästään kaupungin keskustan ja Lutakon kasvojen kohotukseen.

Toivottavasti perusturvalautakunnan päättäjiltä löytyy ymmärrystä ja poliittista tahtoa säynätsalolaisia kohtaan tässä asiassa. Odotankin, että lautakunnan jäsenet tyrmäävät tämän kaupungin ylimpien viranhaltioiden perusteettoman esityksen Säynätsalon lähiterveyspalveluiden alasajosta, kun esitys tulee aikanaan perusturvalautakunnan päätettäväksi.

Unto Pynnönen

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.