Mielipiteet

Miksi ei ala-asteella ole kotitaloutta jai enemmän kädentaitojen opetusta?

Miksi ei viides- ja kuudesluokkalaisille opeteta turvallista ruuanlaittoa? Eikö ala-asteella voisi olla enemmän kädentaitoja?

Viides- ja kuudesluokkalaisilla pitäisi olla kotitaloutta, koska monet heistä ovat yksin kotona illat, ja heidän pitäisi osata kokata itselleen turvallisesti ja monipuolisesti.

Monet nuoret syövät terveellisen ruuan sijaan hampuraisia, pizzaa tms. Jos ei kotitalouden tuntien pitäminen onnistu, voisi järjestää oppilaille kotitalouskursseja koulun jälkeen.

Ala-asteikäisille voisi opettaa enemmän kädentaitoja, sillä nykyään kaikki ostetaan kaupasta eivätkä he arvosta kädentaitoja tarpeeksi.

Kädentaitoihin kuuluu muutakin kuin koulussa opetetut tekstiili- ja tekninen työ.

Meidän mielestämme kotitaloutta ja kädentaitoja pitäisi olla lisää ala-asteella.

Ruusu Walkeajärvi

Ida Kwok

Jyskän koulu 6A, Jyväskylä

Ekaluokkalainen tulee koulusta ja valittaa päätään. Hänellä on huono olo ja pyörryttää.

Oireet ovat jatkuneet jo pitkään ja on tiedossa, että koulussa on hometta. Jos hän joutuisi vaihtamaan koulua kaikki kaverit jäisivät vanhaan kouluun ja pahimmassa tapauksessa perhe joutuisi muuttamaan. Tätä moni lapsi ei halua. Jos lapset ovat koko kouluaikansa homeisissa ja likaisissa kouluissa, tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä.

Mielestämme kaikki ”homekoulut” pitäisi poistaa ja tilalle rakentaa uudet koulut. Tiedämme, että uuden koulun rakentaminen on kallista, mutta on tyhmää uudistaa/korjata vanhoja kouluja uudelleen ja uudelleen, kun järkevämpää olisi rakentaa uusi puhdas koulu.

Lapsien on helpompi opiskella ja olla koulussa kun päänsärky ei vaivaa.

Joten kouluja ei pitäisi uudistaa ja korjata vaan rakentaa kokonaan uusi koulu. Siinä säästettäisiin rahaa ja koulua olisi kivempi käydä.

Milja Janhonen

Marjut Lambert

Jyskän koulu 6A, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.