Mielipiteet

Jyväskylän Liikenteen bussiliput olivat jo ennen vuoden vaihtumista yli kolme euroa. Nyt ne ovat vielä kalliimpia.

Monet ihmiset käyttävät päivittäin bussia, mutta Jyväskylän Liikenne koittaa vain rahastaa entistä enemmän. Kun matka on liian pitkä käveltäväksi ja ihmisellä ei ole yksityisautoa, ovat julkiset liikennevälineet ainut vaihtoehto, mutta ketä houkuttelee maksaa yhdestä matkasta yli kolme euroa?

Jos bussimaksut nousevat tällä tavalla, niin mitä ne ovat parin vuoden päästä? Viisi euroa vai vielä enemmän?

Käytän bussia viikoittain, mutta minua ei oikein houkuttele maksaa yli kolmea euroa yhdestä matkasta. Olen varma, etten ole ainut.

Tiedän, että on kaikenlaisia bussikortteja, mutta en tiedä tulisiko se kuitenkaan halvemmaksi varsinkaan, jos käyttää bussia vain pari kertaa viikossa.

Olisi kohtuullista laskea aikuisten bussimaksuja sen sijaan, että hintaa nostetaan!

Olisi kohtuullista, jos alle 18-vuotiaat pääsisivät lasten lipulla.

Jenna Nieminen

Jyskän koulu 6A, Jyväskylä

Jyskänrannan hyppytornit pitää vaihtaa, sillä vanhat ovat hengenvaaralliset. Kuitenkin hyppytornit ovat hyvin suositut.

Vanhat hyppytornit heiluvat ja laudat rikkoutuvat kun niiden päälle astuu. Kaiteet heiluvat ja sieltä voi pudota ja satuttaa itsensä. Esimerkiksi yksi kirjoittjaista on tippunut viidestä metristä vatsa edellä huonojen lautojen takia ja sattutti itsensä. Tätä ei olisi tapahtunut, jos olisi ollut turvalliset hyppytornit.

Jyväskylän liikuntapalveluiden sivuilla lukee, että pidetään rannat siisteinä ja turvallisina. Olisiko mahdollista ostaa uudet hyppytornit vanhojen tilalle? Rantojen käyttö on kaikkien oikeus ja on tärkeää, että rannat ovat turvallisia.

Eetu Koskinen

Joel Vekki

Olli Huuskonen

Jyskän koulu 6A, Jyväskylä

Olet rannalla, on kuuma ja et saa läheltä jäätelöä tai juomista. Lähin kioski on kaukana ja sinne ei nuoria huvita mennä kuumana päivänä.

Ranta on täynnä ihmisiä. Kaikki ostavat virvokkeensa ja jäätelönsä kaukaa ja ehtivät tulla jo lämpimiksi. Joten juomat ei enää maistu ja jäätelö ehtii sulaa. Miten olisi, jos Jyskän rantaan tulisi jäätelökioski? Kioskissa voisi myydä jäätelöä, karkkia, juomista ja jotain pientä syömistä. Kaikki saisivat virvokkeita kuumina päivinä. Se toisi lisää ihmisiä rannalle ja kioski tuottaisi voittoa.

Roope Puikkonen

Nourdine Hssik

Jyskän koulu 6A, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu