Teiden ja piha-alueiden kunnossapito

Olen muutamia kertoja huomannut, ettei yleisiä teitä hiekoiteta kunnolla tai sitten ne ovat muuten liukkaita tai epätasaisia.

Ei ihme, että kaatumisvammat ovat yleisiä maassamme. Hyvänä esimerkkinä on mummoni, joka kauppareissultaan palattuaan kaatui piha-alueella, jota ei oltu hiekoitettu riittävästi ja näinollen hän sai tuskallisen ranneluun katkeamisvamman sekä pirstaleisen luunmurtuman.

Kotikunnassani Petäjävedellä tilanne ei ole pahimmasta päästä, mutta monista muista kunnista löytyy vielä runsaasti parannettavaa. Vielä suurempi ongelma on piha-alueet esim. kouluissa ja päiväkodeissa. Kaikkialta ei löydy asiallista hiekoitusta.

Olen myös hieman miettinyt hiekoitusautojen kulkureittejä. Monet autot aloittavat työvuoronsa vasta silloin, kun useimmat ihmiset ovat työ- tai koulumatkalla.

Kävelykyytiläisten (ja tässä kohtaa tarkoitan juuri lapsia) on varottava joutumasta niiden suurten kauhojen ja pyörien alle.

Toivon, että asioiden edistämiseksi tehtäisiin pian jokin muutos ja hiekoituksen tarve huomattaisiin riittävän ajoissa ja se toteutettaisiin huolellisemmin!

Waltteri Suhonen

lukiolainen

Petäjävesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu