Poliisin määrärahojen leikkaaminen on uhka

Viime aikoina paljon mediahuomiota saanut aihe on poliisin määrärahojen supistaminen. Huonona puolena on, että suunnitelmat tuskin jäävät vain aikeiksi.

Jo nykyisellään poliisit tekevät työtä resurssien rajamailla ja ovat ylityöllistettyjä väkimäärään nähden. Tästä on hyvänä esimerkkinä Mikko Paateron lausunto blogissaan.

Hän kertoi, että noin 100000 reagointia vaativassa tehtävässä poliisilla ei ollut lähettää paikalle partiota. Tästä huolimatta poliisi ennätti kiireellisimmissä tapauksissa paikalle noin 17 minuutissa.

Tässä vaiheessa pitäisi jo herätyskellojen soida, sillä ajatus poliisin määrärahojen leikkaamisesta kuulostaa täysin absurdilta ja nurinkuriselta ratkaisulta tilastoja valossa.

Ovatko päättäjämme todella niin vieraantuneita maamme todellisuudesta, että tällaisia ehdotuksia varuskuntien lakkautuksien rinnalla pohditaan?

Rikollisuus ei ole vähentynyt ja tätä menoa voimme alkaa asentamaan kaltereita ikkunoihimme seuraavan kymmenen vuoden sisällä.

Eräs komisaario sanoi, kun häneltä kysyttiin kuinka poliisit pärjäävät: ”Kyllä me poliisit pärjäämme, mutta teistä tavallisista kansalaisista en tiedä.”

Eetu Höglund

opiskelija

Muuramen lukio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu