Keskustan on herättävä

Olen ollut koko elämäni niin periaatteellinen maalaisliitto-keskustalainen, että olen joutunut monet kerrat myöskin puolueen ”eliitin” kanssa eri linjoille, ja nyt on aika puolueen laajan jäsenkunnan ottaa valta omiin käsiin.

Puolueen laajalle jäsenkentälle tähän antaa mahdollisuuden puolueen puheenjohtajasta suoritettava neuvoa-antava jäsenäänestys. Jokaisen keskustalaisen pitää nyt herätä.

Suomi on nyt siinä tilanteessa, että demokraattinen hallintojärjestelmä ei toimi. Populismi voitti viime eduskuntavaaleissa. Soinin puolue sai 39 kansanedustajaa, mutta hän ei päästänyt puoluettaan hallitusvastuuseen.

Suomi on saanut viime eduskuntavaalien jälkeen kansainvälisessä politiikassa häirikön leiman. Ja kaikesta tästä tilanteesta johtuen keskustan asema on sellainen, että se menetti viime eduskuntavaaleissa 116 kansanedustajaa ja on eduskunnassa toiseksi suurin oppositiopuolue.

Koko Suomen itsenäisyysajan keskusta on ratkaisevimmin vaikuttanut maamme kehitykseen, ja nyt se on pelattu hallinnon ulkopuolelle. Sotaveteraanina olen aina edustanut sitä linjaa, että keskustan johtoon on aina valittava kokenein ja pätevin henkilö.

Se linja on turvallisin ja jäsenkunta voi luottaa siihen, että politiikan aineellinen sisältö pysyy alkiolaisella peruslinjalla, jossa vaikeuksissa olevien ihmisten asioiden hoitaminen on ensisijainen asia.

Kokeneiden johtajien ratkaisuilla tehdään vähemmän virheitä kansainvälisessä politiikassa.Keskustan on tunnustettava, että virheitä on tehty, kun puolueen peruskannattajat ovat luopumassa puolueestaan.

Heimo Linna

ent. kansanedustaja, ministeri ja keskustan kunniajäsen

Perho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.