Karttaako Partanen kaupungin tahtoa?

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän näennäisdemokratiassa ei kaupungin kantaa ja tahtotilaa arvosteta.

Tuorein esimerkki on kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Pauli Partasen sähellys. Hän on yrittänyt huolehtia siitä, että kaupungin lukioiden tulevaisuudesta päättävään lukioliikelaitoksen johtokunnan kokoukseen ei saadakaan vaihdettua puheenjohtajaa, joka olisi valmis kaupungin tahdosta pitämään kiinni. (Ksml 30.3.)

Partanen perustelee ”poliittista ohjaustaan” naurettavasti. Kuulemma on nykyisen puheenjohtajan eropyynnöt lähetetty väärälle henkilölle (osoitus kuntayhtymän byrokratian sekavuudesta vai hätävale?), ja puheenjohtajan valitsevan kokouksen järjestäminenkin olisi ollut ”arveluttavaa yhteiskunnan varojen käyttöä”. Kuinka kallis kokous oikein olisi, jos 5,5 miljoonaa opiskelijoiden rahoista säästänyt liikelaitos ei voi kutsua hallitustaan koolle, vaikka kaupunginhallitus piti asiaa kiireellisenä?

Suurlukioiden suurin soturi, majuri evp. Partanen, nostaa teoillaan myös muutkin puheenjohtajavaihdokset miettimisen arvoisiksi. Kaipaako kuntayhtymän luottamuselinten kokoonpano perusteellisempaa remonttia kuin lyseo?

Jani Tanskanen

ylioppilas

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.