Lisää päivähoito- ja koulupaikkoja Puuppolaan

Viime päivien Puuppolan päiväkoti- ja koulutiloja koskevassa mielipidekirjoittelussa on keskitytty liiaksi Tommi Mäkiseltä vuokrattavan tilojen kustannuksiin.

Samalla on jäänyt varjoon se, että Puuppolaan on välttämätöntä saada lisää päivähoito- ja koulutiloja mahdollisimman nopealla aikataululla.

Haluammekin nyt tuoda esiin myös päivähoidossa ja opetuspalveluissa ratkaisuun vaikuttaneita näkökulmia.

Nykyinen Puuppolan päiväkoti toimii koulun kanssa samassa kiinteistössä. Se on mitoitettu 33 hoitopaikkaiseksi ja 13 lapsen osa-aikaiselle esiopetusryhmälle.

Tällä hetkellä päiväkodissa on 59 lasta. Samaan aikaan Puuppolasta kuljetetaan viitisenkymmentä lasta hoitoon muualle, lähinnä Palokan päiväkoteihin. Puuppolassa on siis välitön lisätarve vähintään 50 hoitopaikalle.

Puuppolan koulussa on tällä hetkellä 215 oppilasta, joilla on käytössä 10 perusopetusluokkaa. Jo nyt atk-/kirjastotila otettu perusopetuksen käyttöön, sillä kaksi perusluokkaa on liian pieniä suurien ryhmien käyttöön.

Koululta ei nykyisellään löydy myöskään kunnollisia tiloja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminalle.

Osa Puuppolan alueen oppilaista käy koulua Jokelan ja Luonetjärven kouluissa. Ilman kipeästi kaivattua lisätilaa joudutaan syksyllä 2012 ohjaamaan muihin kouluihin noin kaksi luokallista oppilaita.

Ensimmäiselle luo-kalle ilmoittautuu vuosittain vähintään viisikymmentä oppilasta. Uusien, jo kaavoitettujen ja osin jo rakentumassa olevien, alueiden lapsia ei vielä ole tässä määrässä mukana.

Vuonna 2008 sekä koulu- että päiväkotiverkosta tehtiin kattavat selvitykset. Viimeksi selvitystä on tarkennettu keväällä 2011 peilaamalla sitä uusimpaan maankäytön toteuttamisohjelmaan. Puuppolan päiväkodin mitoituksen osalta selvityksessä päädyttiin viiteen ryhmään ja kerhotilaan, eli 120 lapseen ja koulun osalta 12 perusopetusryhmään eli noin 250 oppilaaseen.

Takalantie 2 sijaitsevan kiinteistön saaminen päiväkodin käyttöön on hyvä ratkaisu sekä päivähoidon että koulun kannalta.

Kaikilla puuppolalaisilla lapsilla on nyt löydetyn vuokramallin ansioista mahdollisuus saada päivähoito, esiopetus ja opetus omalla asuinalueellaan syksystä 2012 alkaen. Tästä hyötyisivät ennen kaikkea puuppolalaiset perheet.

Vuokraratkaisun myötä koululle ei tarvittaisi tilapäisiä viipaleratkaisuja, vaan pihaan jäisi edelleen aivan riittävästi tilaa koululaisten ulkona olemiselle, leikkimiselle ja liikkumiselle.

Ratkaisu mahdollistaa lapsen yhtenäisen kasvun ja opin polun omassa tutussa elinympäristössään sekä yhteisössään: päiväkoti, koulu ja iltapäivätoiminta kaikki lähellä toisiaan.

Tätä ratkaisua puoltaa myös alueen lähitulevaisuuden rakentamisen painopistealue, joka on Nelostien itäpuolella Matinmäentien alueella.

Hyvin suunnitellen Takalantie 2:n kiinteistö tarjoaa päivähoidolle, kerhotoiminnalle sekä tarvittaessa myös opetukselle toimivat tilat logistisesti hyvällä paikalla.

Puuppolan päiväkodin vuokravaihtoehdon rinnalla pohdittuja uudisrakennusvaihtoehtoja jouduttaisiin odottamaan vähintään vuosia, mikä on tässä tilanteessa kestämätöntä.

Paikkoja ja tiloja tarvitaan lisää, nopeasti.

Maija-Riitta Anttila

päivähoidon johtaja

Eino Leisimo

opetusjohtaja

Merja Autio-Kokko

Puuppolan päiväkodin johtaja

Ulla Törmälä

Puuppolan koulun rehtori

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut